Annonce
Kultur

Du kan gå til koncert allerede på fredag: Sådan kommer det til at foregå

Christina von Bülow er først navn på Godset. Hun har igennem snart 30 års været skattet af jazzlyttere for sit lyriske saxofonspil og en dyb forståelse for og kærlighed til musikken. Hendes sprøde og varme toner har igennem årene ramt mangt et hjerte. Hun har modtaget adskillige priser, og hendes album On the Brink of a Lovely Song blev nomineret til Årets Jazzalbum i 2018. Pressefoto: Malin Annie Jansson
Musikken spiller igen på Godset, som dog højst må lukke 130 gæster indenfor ad gangen. Der bliver arbejdet på at rykke koncerter udendørs i løbet af sommeren.

Kolding: I lang tid har stilheden haft Godset for sig selv. Men på fredag bliver der langt om længe tændt for forstærkerne, når Christina von Bülow indtager scenen sammen med sit band. Godsets leder, Martin Røen, glæder sig til, at der igen kommer liv i det lokale spillested efter den ufrivillige coronapause.

Det er den nye genåbningsaftale, som baner vejen for, at musikken kan spille igen. Der må nu være helt op til 2.000 gæster ved en indendørskoncert i Danmark, men da Godset samtidig skal overholde et bestemt arealkrav per gæst, bliver der højst lukket 130 personer indenfor.

- Retningslinjerne er super besværlige, og listen over krav, som vi skal overholde, bliver længere og længere, efterhånden som krisen varer. Men vi kan godt, fordi vi har øvet os. Vi skal samtidig håbe på, at både publikum og de frivillige tager smilet på og forstår situationen, selv om mange er ved at være trætte af den, siger Martin Røen, der er leder på Godset.

Annonce

Coronapas-krydderi

Lørdagens koncert er med Jonah Blacksmith, og den er flyttet på Comwell, hvor der bliver to koncerter på samme dag. Her vil være plads til 450 gæster per koncert.

- Det er en fantastisk mulighed for at få skubbet gang i koncertbesøgene her i området, siger Martin Røen.

Han fortæller, at for publikum kommer genåbningen i store træk til at ligne den forrige.

- Det bliver selvfølgelig med et coronapas-krydderi. Vi vil tjekke folks coronapas udenfor, så vi har det af vejen, inden de kommer indenfor og skal til at lede efter deres billet. Vi skal helst undgå, at folk begynder at stimle for meget sammen indenfor, så vi vil lave et forløb, hvor det glider rigtig glat, siger Martin Røen, som forventer, at man skal helt hen til efteråret, før en koncert på Godset kommer til at ligne sig selv.

Annonce

Planer udendørs

I mellemtiden vil spillestedet gøre noget andet. Mens man arbejder på at få de indendørs koncerter til at fungere bedst muligt, har Godset også planer om en at skabe en udendørs scene med plads til flere gæster.

- Vi har ikke en færdig byggesag, og vi har heller ingen godkendelse fra politiet, men nu har vi fået nogle retningslinjer, vi kan arbejde ud fra, siger Martin Røen.

Ifølge de nye retningslinjer må folk godt samles udenfor til koncert, men er der tale om stående gæster, skal pladsen inddeles i sektioner med højst 200 per sektion. Efter 1. august må der stå 500 i hver sektion. Martin Røen tror, man kan skabe en plads med helt op til 400 tilhørere.

- Vi har nogle erfaringer fra sidste år, vi kan bygge videre på. Vi skal selvfølgelig overholde alle krav, og så skal vi have skabt en mere hyggelig plads end i fjor. Der har vi faktisk et meget unikt område til her i Kolding, hvor man har bevaret et fint miljø omkring jernbanen, siger Martin Røen og føjer til:

- Nu venter vi på, at tilladelserne kommer, og så arbejder vi videre derfra. Vi har ikke nogle navne booket eller nogle snører ude, men det gør nok ikke så meget i de her tider, hvor der er så mange aflysninger. Jeg tænker, at vi nok skal finde nogle navne at sætte på plakaten, hvis vi får lov at åbne en udendørs scene.

Martin Røen håber, at Godset meget snart kan melde mere ud om eventuelle udendørs koncerter hen over sommeren.

Programmet

Godset har opdateret sin hjemmeside med alle de koncerter, som nu er planlagt til at blive afviklet. Den opdaterede koncertliste kan ses på www.godset.net

Annonce
Kultur For abonnenter

Ikke nu, men nu: Fotograferne fangede øjeblikket

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Kultur

Festival: Tidsmaskinen landede lige ned midt i 1960'erne

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Haderslev For abonnenter

Kandis-sang og hunden Rocky reddede René fra at tage sit eget liv

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Annonce