Annonce
Varde

Du kan godt glemme at blive testet – vi er gået til frokost

Borgerne blev tirsdag igen mødt med en lyseslukker af et skilt, der fik mange til at køre med uforrettet sag og ikke blev testet for covid-19. Foto: Henrik Reintoft
Region Syddanmark teststed i Janderup var tirsdag igen lukket 40 minutter til middag, hvorfor folk måtte køre med uforrettet sag. Borgmester Erik Buhl (V) finder det meget utilfredsstillende.

Janderup: Så er den gal igen på Ambulance Syds teststed i Vidagerhus i Janderup. Tirsdag var der lukket i middagspausen i 40 minutter, hvorfor mange hovedrystende borgere måtte køre igen uden at blive testet for covid-19.


Nu begynder det at blive hverdag. Jeg kan kun opfordre regionen til at få ansat flere medarbejdere.

Borgmester Erik Buhl (V), Varde Kommune


Og det på en dag da blandt andet frisørerne igen måtte klippe de lange lokker. Men kun hvis man er vaccineret eller kan fremvise en negativ covid-19-test, der er højst 72 timer gammel.

Testpersonalet oplyste, at de desværre kun var en testbil, hvorfor de var nødt til at holde lukket til middag.

Annonce

Ikke første gang

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ambulance Syd om, hvorfor der igen var lukket til middagspause. Vi ville gerne spørge, om det virkelig kan være sandt, at Ambulance Syd ikke har et bedre beredskab til sine teststeder, så der kun er et hold til at teste. Når der er mindst to hold, så kan testpersonalet holde forskudt frokostpause uden at lukke til middag.

Ambulance Syd stillede kun med en testbil tirsdag i Janderup, hvorfor der var lukket i 40 minutter i middagspausen. Foto: Henrik Reintoft

Det er nu tredje gang, at undertegnede oplever, at der er middagslukket. Både Varde Kommunes sundhedschef Hanne Josefsen og borgmester Erik Buhl (V) har tidligere ytret deres utilfredshed.

Og nu er bægeret ved at være fyldt for Erik Buhl:

- Det er utilfredsstillende. Det er noget skidt. Så enkelt er det, siger Erik Buhl, der tirsdag vendte problematikken sammen med direktionen i Varde Kommune.

Annonce

Tudet ørene fulde

Især med det i baghovedet, at vi bliver tudet ørene fulde om, at vi skal testes. Gerne to gange om ugen for at tage et potentielt smitteudbrud i opløbet.

- Nu begynder det at blive hverdag. Jeg kan kun opfordre regionen til at få ansat flere medarbejdere, siger Erik Buhl.

Når der kun er et testhold, så opstår der hurtigt lange køer. Det kunne også opleves tirsdag eftermiddag i Janderup.

- At stå i kø, det er ikke fremtiden. Det er ti gange værre, siger Erik Buhl, som frygter, at mange derfor ikke lader sig teste.

Tirsdag var der lange køer ved Ambulance Syds teststed i Vidagerhus i Janderup. Og det blev ikke bedre af, at der igen var lukket til middag. Foto: Henrik Reintoft

PCR-test

Vidagerhus i Janderup er kun et af to steder i Varde Kommune, hvor man kan få foretaget en PCR-test, der er den mest nøjagtige. 

Tirsdag kan man blive testet i Janderup, mens man fredag kan få foretaget en PCR-test i Ølgod.

Derudover er der en lang række steder i kommunen, hvor man kan få foretaget en kviktest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce