Annonce
Esbjerg

Du kan nå det endnu: Sidste chance for at stemme til Byens Bedste 2019

Det er ved at være sidste udkald, hvis du vil nå at stemme på alle dine favoritter til Byens Bedste 2019.

Esbjerg: Den altid festlige fredagsbar, det helt unikke loppefund eller årets bedste kulturoplevelse. Vi ved, at du ved, hvor man finder Byens Bedste, og til og med mandag den 21. oktober kan du stemme på alle dine favoritter.

Afstemningen foregår som altid på jv.dk/byensbedste, og med over 23.000 stemmer i banken er der optakt til et tæt løb. I flere af de 11 kategorier er der ikke mere end 50 stemmer til forskel på første- og andenpladsen.

Byens Bedste arrangeres af JydskeVestkysten for at bakke op om det lokale kultur-, forenings- og handelsliv. Konceptet blev lanceret sidste år og kom godt fra land med over 33.000 stemmer.

I år tyvstartede vi allerede i august, da vi bad jer om at tippe os om jeres personlige favoritter. Over 1.000 indstillinger blev det til, inden vores jury samledes for at udvælge 3-5 nominerede i hver kategori.

På listen over nominerede finder vi både nye navne og gengangere fra sidste år. Der har også sneget sig et par enkelte vindere fra 2018 med. Hvorvidt de kan gentage sidste års succes, afsløres under et stort awardshow i Musikhuset den 31. oktober.

Annonce

Byens Bedste 2019

For anden gang kaster JydskeVestkysten skulderklap og klapsalver ud over byens kultur- og handelsliv. Det sker i samarbejde med hovedsponsorerne Bilka, Home og Det Faglige Hus samt kategoripartnere Blomsterhuset, Jyske Bank, Esbjerg Storcenter og Musikhuset Esbjerg.

Afstemningen foregår på jv.dk/byensbedste til og med den den 21. oktober, og billetter til showet i Musikhuset Esbjerg kan købes på mhe.dk/byens-bedste.

Stort show i vente

Igen i år er der lagt op til en stor aften med prisoverrækkelser, underholdning og musik.

Koncertsalen i Musikhuset Esbjerg danner ramme om awardshowet. Tv-vært Anders Breinholt tager styringen som aftenens konferencier, og scenen gæstes i løbet af aftenen af kunstnerne Malte Ebert og Peter Ebberfeld.

Malte Ebert er manden bag aliasset Gulddrengen. Både alter ego og guldkæder er dog lagt på hylden til en blødere og afdæmpet form for popmusik. Peter Ebberfeld er radiovært på DR P4, men er mest kendt for sin mangeårige rolle som forsanger i kultorkestret Spar 2. Han udgav tidligere på året en EP med titlen “Andre Steder”, og når han gæster Byens Bedste i Esbjerg, får han følgeskab af flere af de gamle bandmedlemmer på scenen.

Sidst, men ikke mindst, indtager den lokale sangerinde Kirstine Bonde Pedersen scenen. Hun er netop vendt hjem til barndomsbyen efter en årrække i København og på Fyn og udgav sidste år sit debutalbum, hvor hun fortolker popsange som Sweet child of mine, Don't give up og Dancing queen med et ungarsk symfoniorkester som akkompagnement.

- Med det program, vi har fået stablet på benene, er der garanti for et godt show, men først og fremmest er selve kåringen af Byens Bedste en unik måde at hylde bylivet, forretninger, virksomheder og foreninger på. I disse nethandelstider ser vi det på JydskeVestkysten også som en meget vigtig del af den lokale tilstedeværelse at sætte pris på byliv og butikker, siger lokalredaktør Christian Friis Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce