Annonce
Debat

Du skylder svar, Thomas Andresen

Læserbrev: Vi kan vel blive enige om, at kommunen skal overholde loven?

Skandalen om de 800.000 skattekroner, der ulovligt er blevet brugt til opførelsen af jollehavnen, er blot seneste eksempel på, at kommunens håndtering af projektet er yderst kritisabelt.

Den ene million skattekroner måtte udelukkende bruges på forbedrede parkeringsforhold til gavn for alle besøgende ved stranden.

Annonce

I august 2018 afholdt borgmester Thomas Andresen, viceborgmester Ejler Schütt og vækstudvalgsformand Philip Tietje møde med Jollelauget. Her kunne man have gjort det klart for Jollelauget, hvad pengene måtte bruges til. Det vælger man ikke at gøre.

Borgmesteren vælger i direkte modstrid med loven ikke at lave referat af mødet. Hvorfor?

Borgmesteren vælger i direkte modstrid med loven ikke at lave referat af mødet. Hvorfor?

Vi kontakter gentagende gange politikere og forvaltning og gør opmærksom på, at man ikke kan udbetale en million, når parkeringspladsen kun koster 200.000 kr. Alligevel udbetales millionen. Hvorfor?

Da millionen bliver udbetalt 7. april 2020, undlader forvaltningen at påpege, at pengene kun må bruges på parkeringspladser. Hvorfor?

21. april 2020 sender forvaltningen en rettelse til Jollelauget og præciserer, at pengene kun må bruges på parkeringsforhold. Men i modsætning til al tidligere eller senere kommunikation sendes denne meget vigtige rettelse alene til Jollelaugets e-Boks. Den bliver ignoreret, og Jollelauget vil senere påstå, at de aldrig har åbnet deres e-Boks og derfor har handlet i god tro.

I løbet af næsten 10 år er denne ene besked fra 21. april 2020 den eneste mellem kommunen og Jollelauget, der alene bliver sendt til Jollelaugets e-Boks. Hvorfor?

Er det forvaltningen, der på eget initiativ vælger at sende til en ubenyttet e-Boks uden at sørge for en bekræftelse på mail? Eller handler forvaltningen på ordre, så Jollelauget efterfølgende kan påstå, at de har handlet i god tro og beholdt pengene?

I vores øjne, hr. borgmester, kunne det se, ud som du har orkestreret hele forløbet, så kommunen uretmæssigt har kunnet give 800.000 skattekroner til opførelsen af en lystbådehavn, der efter flere års politisk kamp er blevet en mærkesag for Venstre.

Du skylder svar, Thomas Andresen…

Redaktionel bemærkning: Borgmester Thomas Andresen (V) er blevet forelagt kritikken i læserbrevet, men har ikke ønsket at svare.
Annonce
Debat For abonnenter

Kommentar: DF har sendt sig selv i ligegyldighedens hjørne

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus til salg: - Folk vil blive triste, men måske skal det være guldsmed eller bolig

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Sydjylland For abonnenter

Biancas ’Bøvleøre’ skrev altid en godmorgen-besked: Den sidste sendte den 36-årige far til to, få minutter før han døde

Debat For abonnenter

Hvor blev tilliden til hinanden af – og hvordan får vi den igen?

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Haderslev

Lokale fjernvarme-tilhængere slog til: Og så kom Marstrup også på kortet

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

Vejen

Julefrokost i Medius med ny restriktion: Bierpong strengt forbudt

Annonce