Annonce
Rejser

Dubai: Se verdens største guldring

Verdens største guldring kan ses på guldmarkedet Gold Souk i Dubai. Foto: Andreas Bjerre

Selv om guldhandel ikke ligefrem hører til den ældste del af Dubais historie, kan man stadig finde et helt marked, Gold Souk, med guld i Dubai. Her er guldkæder og -smykker i metermål, og det er et must at se, når man er i Dubai.

Besøger man stedet om aftenen, er gaderne farvet helt gule fra genskinnet af alle de fantastiske guldsmykker, der hænger i de mere end 380 butikker på markedet, som ligger tæt på både parfume- og krydderimarkederne i bydelen Deira.

På grund af den lave moms på guld i De Forenede Arabiske Emirater går en stor del af verdens guldhandel igennem Dubai, selv om byen og landet ikke selv har guldproduktion. Al guld er importeret og bliver derefter eksporteret igen, da køberne ofte er folk fra Indien, hvor smykkerne traditionelt bruges i forbindelse med bryllupper.

Det er også på markedet, at man kan finde verdens største guldring, Najmat Taiba, som med sine 21 karat og vægt på 64 kilo har en anslået værdi af tre millioner dollar (cirka 21 millioner kroner).

Ringen er ikke til salg, men den er en populær selfie-attraktion for turister.

Annonce
Guldsmykkerne på Gold Souk i Dubai er helt fantastiske. Foto: Andreas Bjerre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce