Annonce
Erhverv

Duften af friskbagt brød spreder sig: P.A. Andersen og Sønner er åbnet i SuperBrugsen

P.A. Andersen & Sønner åbner shop-in-shop i SuperBrugsen Erritsø. I spidsen for det hele står Kristian Andersen. Han er fjerde generation i bagervirksomheden, som har sine rødder i Vejle. Bag ham bagermester Dan Mejsner. Foto: Peter Leth-Larsen
SuperBrugsen har fået sin nye bager. P.A. Andersen og Sønner tog de første brød ud af ovnen torsdag morgen.

Erritsø: Rundstykkerne kommer ud af ovnen, og få minutter efter bliver brødet hældt direkte fra pladen og over i disken, hvor kunderne venter.

Torsdag morgen åbnede P.A. Andersen og Sønner shop-in-shop i SuperBrugsen i Erritsø. Åbningen har været længe ventet blandt kunderne, fortæller uddeler Martin Frost Jørgensen.

- Det har taget en uge at bygge om, så nu er vi glade for at være kommet hertil (åbningen, red.). Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra kunderne efter meldingen om, at P.A. Andersen og Sønner rykker ind. Vi er tilbage i topform på bagerdelen og håber, vi begge får en god forretning ud af det, fortæller han.

For SuperBrugsen har det været vigtigt at få en partner ind, som kan levere kvalitet og friskbagt brød og dermed være med til at udvide sortimentet i butikken. Det har man fået i form af P.A. Andersen og Sønner, mener brugsuddeleren.

- Vi ligger i en højindkomstområde, hvor folk gerne vil betale for kvalitet. Derfor har vi fået P.A. Andersen og Sønner med. Det er en traditionsrig virksomhed drevet af fjerde generation, og det kan man ikke, hvis man ikke leverer kvalitet, siger han.

Annonce

Vi ligger i en højindkomstområde, hvor folk gerne vil betale for kvalitet. Derfor har vi fået P.A. Andersen og Sønner med. Det er en traditionsrig virksomhed drevet af fjerde generation, og det kan man ikke, hvis man ikke leverer kvalitet.

Martin Frost Jørgensen, brugsuddeler

Sortiment tilpasses kunderne

P.A. Andersen og Sønner er en vejlensisk familievirksomhed, som drives af Kristian Andersen. Ifølge ham er Erritsø attraktivt for bagervirksomheden, som med shop-in-shop konceptet bevæger sig ind på et for virksomheden forholdsvist ny salgskanal.

- Erritsø er et sted med høj indkomst og mange kunder af den lidt ældre generation, og det skal sortimentet tilpasses efter. Men vi er også i en butik, så det skal prisen afspejle. Vi vil gerne levere kvalitet og duften af friskbagt brød. som bliver bagt her, fortæller Kristian Andersen.

Kundernes behov ændrer sig, og det skal en moderne bager-virksomhed kunne håndtere, så derfor ændrer mulighederne for at afsætte varerne sig.

- Det bliver sværere og sværere at drive en bagerbutik på et hjørne. Vi lukker en af vores butikker i Vejle, for den ligger ikke rigtig, og det gælder om at være der, hvor kunderne er, forklarer han.

I SuperBrugsen i Erritsø er der netop bygget en ny, udvidet disk, hvorfra der både sælges friskbagt brød, rundstykker, sandwiches og kager. Samtidig kan kunderne følge med i produktionen, da ovnene er placeret umiddelbart bag disken. Desuden kan kunderne få indblik i brødets ingredienser, da flere er placeret i glas med forklaringer på disken.

Bagermester Dan Mejsner hiver et friskbagt skagensbrød direkte ud af ovnen og i pose til en ventende kunde. Foto: Peter Leth-Larsen
Bagerafdelingen i SuperBrugsen åbnede torsdag morgen med stribevis af brød og kager bag disken, her er en citron-cheesecake. Foto: Peter Leth-Larsen
På disken står glas med nogle af de ingredienser, som bagerne putter i brødet. Her kan man blandt andet blive klogere på surdej og spelt. Foto: Peter Leth-Larsen
P.A. Andersen & Sønner åbnede torsdag morgen en såkaldt shop-in-shop i Superbrugsen Erritsø. Det har været vigtigt for Superbrugsen at få kvalitet og duften af friskbagt brød tilbage i butikken. Foto: Peter Leth-Larsen
P.A. Andersen & Sønner åbner shop-in-shop i Superbrugsen Erritsø. I spidsen for det hele står Kristian Andersen. Han er fjerde generation i bagervirksomheden, som har sine rødder i Vejle. Foto: Peter Leth-Larsen
P.A. Andersen & Sønner åbner shop-in-shop i Superbrugsen Erritsø. I spidsen for det hele står Kristian Andersen. Han er fjerde generation i bagervirksomheden, som har sine rødder i Vejle. Foto: Peter Leth-Larsen
P.A. Andersen & Sønner åbner shop-in-shop i Superbrugsen Erritsø. I spidsen for det hele står Kristian Andersen. Han er fjerde generation i bagervirksomheden, som har sine rødder i Vejle. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Annonce