Annonce
Esbjerg

Let spil for gerningsmænd: Folk i tyveriplaget Esbjerg-forstad lader nøglen ligge i bilen

I forbindelse med en række tyverier og forsøg på tyverier fra biler i Hjerting ved Esbjerg har politiet konstateret, at flere biler slet ikke var låst, ligesom nøglen var at finde i biler. Modelfoto: JV
Politiet har modtaget 42 anmeldelser om tyverier eller forsøg på tyverier fra biler i Esbjerg-forstaden Hjerting. I mange tilfælde var bilen slet ikke låst, og i andre andre sager var nøglen efterladt i bilen.

Esbjerg: Ikke færre end 42 anmeldelser om tyverier eller forsøg på tyverier fra biler i forstaden Hjerting nord for Esbjerg.

Det er, hvad Syd- og Sønderjyllands Politi har modtaget i forbindelse med en serie af hændelser, som har ført til anholdelse af tre unge på 16, 16 og 19 år i begyndelsen af denne måned.

Og for mange bilejeres vedkommende kunne det faktisk været gået noget værre end blot tyveri eller forsøg på tyveri af genstande fra bilerne, fremgår det af et opslag i Facebook-gruppen ”For os der bor i Hjerting” på vegne af Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce

Her fremgår det nemlig, at politiet fortsat modtager anmeldelser om tyverier fra parkerede biler i området, fordi bilerne i langt de fleste tilfælde ikke er låst – men der er også eksempler på, at bilenejere simpelthen har efterladt nøglerne i bilen.

- Vi har for eksempel fået anmeldelser om, at tyvene har været inde i bilerne, og nøglerne faktisk lå inde i bilen, så tyven bare kunne være kørt med den. Ejeren ville sandsynligvis ikke få en krone fra forsikringsselskabet, fordi bilen ikke var låst, og fordi nøglen lå i bilen, siger vicepolitiinspektør Henrik Thrane Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i opslaget i Facebook-gruppen.

Her nogle god råd

Videre oplyser politiet, at man har kørt med ekstra patruljering i området, men at det er beboerne selv, der vil være de bedste til både at forebygge og til at spotte fremmede ved bilerne. Ligeledes opfordrer politiet også beboere til at tage kontakt til politiet, hvis de er i besiddelse af overvågningsvideoer af fremmede, der tager i deres bildøre.

Sidst men ikke mindst opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi opfordret beboerne i Hjerting til at følge disse råd:

-Fjern ting af værdi fra bilen. For eksempel telefoner, tablets, kameraer, punge, tasker, kreditkort etc.

-Fjern altid nøglen fra bilen – også når du forlader den et øjeblik.

-Luk alle døre og lås dem.

-Lås bagagerummet og brug det til opbevaring ude af syne af de ting, du absolut skal have i bilen.

-Lås benzindækslet, hvis det ikke låser sammen med centrallåsen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce