Annonce
112

Dyb uenighed fortsætter hos vikingerne trods aflyste møder

Alt imens publikum i tusindvis valfartede til friluftsscenen i Jels, udspillede der sig samtidig en reelt magtkamp i bestyrelsen. Foto: Martin Ravn
De to stridende fløje i bestyrelsen i Jels Vikingespil vil arbejde hen på at sammensætte en dagsorden for en ny generalforsamling. Her kan de syv bestyrelsesmedlemmer reelt stille deres kandidatur på højkant.

Jels: De to ekstraordinære generalforsamlinger i Jels Vikingespil, som var indkaldt til mandag og tirsdag i denne uge, er aflyst.

Det er en enig bestyrelse, som er nået frem til denne beslutning. I stedet vil bestyrelsen nu i fællesskab sammensætte en dagsorden for en kommende generalforsamling. Det skal ske for at skabe den nødvendige ro omkring bestyrelsens arbejde.

Gennem de seneste uger har der været heftig aktivitet i vikingespillets organisation, og aflysningen af de ekstraordinære generalforsamlinger betyder ingenlunde, at magtkampen i bestyrelsen er afblæst.

Magtkampen er kulimineret, efter at et flertal i bestyrelsen har væltet den tidligere formand Bruno S. Bennedsen. I stedet er Janus Lynggaard ny formand.

Det fik mindretallet i bestyrelsen – bestående af Bruno S. Bennedsen samt Connie Schmidt Kristensen og Jørgen Ahlquist – til at kræve en ekstraordinær generalforsamling. Her ønskede de et stille et mistillidsvotum på grund en manglende tro på, at bestyrelsen i dens nuværende form kan og vil føre foreningen Jels Vikingespil i den retning medlemmerne ønsker i forhold til formålsparagraffen.

Aflysningen af de ekstraordinære generalforsamlinger kommer, efter at vikingespillets bestyrelse har trukket på juridisk rådgivning fra advokater.

- Vi var enige om, at der skulle eksterne mødeledere til ved de ekstraordinære generalforsamlinger, som godt kunne blive, ja lad os bare sige beskidte. Efter rådgivning af advokater er vi dog nu nået til enighed om, at vi aflyser og i stedet arbejder hen mod én enkelt ekstraordinær generalforsamling. Det er lidt en nulstilling, så vi kan komme videre. Et scenarie kan være en generalforsamling med information om forløbet og en valghandling, siger Janus Lyngaard, vikingernes nye formand.

Annonce
Vi var enige om, at der skulle eksterne mødeledere til ved de ekstraordinære generalforsamlinger, som godt kunne blive, ja lad os bare sige beskidte.

Janus Lynggaard, formand for Jels Vikingespil

Dyb uenighed

Den afgående formand, Bruno S. Bennedsen, troede helt frem til et bestyrelsesmøde først i denne uge, at der skulle holdes fast i de ekstraordinære generalforsamlinger.

- Men indkaldelsen af den ekstraordinære generalforsamling, som vi havde gjort krav på, blev anfægtet for ikke at overholde tidsfristen for en indkaldelse, siger Bruno S. Bennedsen, som ikke vil lægge skjul på, at der fortsat er dyb uenighed i bestyrelsen.

- Nu er vi enige om at holde et bestyrelsesmøde med deltagelse af en advokat. Men det rokker ikke ved, at vi, og bag os har vi 117 medlemmer af vikingespillet, som ikke mener, at den fremgangsmåde, som det nye flertal i bestyrelsen har handlet på, er i orden, tilføjer han.

I øjeblikket er der i alt 243 stemmeberettigede medlemmer af Jels Vikingespil.

- Vi har altså næsten halvdelen på vores side, og jeg er ret sikker på, at der blandt de resterende medlemmer er en del, som ikke ønsker at tage stilling, fordi de egentlig bare vil spille vikingespil, mener Bruno S. Bennedsen.

I følge Bruno S. Bennedsen vil de nuværende bestyrelsesmedlemmer stille deres kandidatur på højkant ved en kommende ekstraordinær generalforsamling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce