Annonce
Sport

Dybala redder Juventus fra fiasko med to sene mål

Miguel Medina/Ritzau Scanpix
Lokomotiv Moskva var på vej mod sensation, men så scorede Paulo Dybala to gange på to minutter for Juventus.

Juventus bevægede sig på kanten af fiasko i Champions League, men kom ud med skindet på næsen og en hjemmesejr på 2-1 over Lokomotiv Moskva tirsdag aften.

Russerne førte 1-0 indtil sent i kampen, men på to mål af Paulo Dybala på to minutter blev det hele vendt på hovedet.

Dermed hamrer Juventus og Atlético Madrid mod ottendedelsfinalerne. Begge har syv point for tre kampe i gruppe D. Lokomotiv Moskva og Bayer Leverkusen har henholdsvis tre og et point.

Juventus dominerede fra begyndelsen med bolden uden at skabe de helt store chancer. Det gjorde Lokomotiv derimod på en giftig kontra efter en halv time.

Over for et passivt italiensk forsvar havde først Joao Mario en åben chance, og efter Wojciech Szczęsny havde pareret, scorede Aleksey Miranchuk resolut på riposten til 1-0.

Det blev Juventus-presset kun større af, og det blev intensiveret yderligere fra anden halvlegs start. Blot to minutter var afviklet, da Paulo Dybala helflugtede bolden over mål på en god chance.

Juventus fik også flere frispark fra gode positioner, men det er efterhånden ved at være nogle år siden, at Cristiano Ronaldo sparkede den slags i kassen med den største selvfølgelighed. Han var ikke tæt på tirsdag aften.

I stedet blev Dybala redningsmanden med to træffere. I det 77. minut krøllede han bolden ind i hjørnet fra knap 20 meter, og to minutter senere fulgte han op og scorede på en ripost til 2-1.

I gruppe C vandt Manchester City hjemme med 5-1 over Atalanta, der ellers bragte sig foran på et straffespark efter knap en halv time.

Italienerne, der var uden den skadede Simon Kjær, kom dog hurtigt ned på jorden igen. Sergio Agüero vendte kort efter 0-1 til 2-1 med to mål inden for fem minutter.

I anden halvleg sørgede Raheem Sterling med et hattrick for engelsk storsejr.

City fører gruppen med ni point foran Shakhtar Donetsk og Dinamo Zagreb, der efter 2-2-kampen tidligere tirsdag begge har fire point. Atalanta er uden point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce