Annonce
Sport

Dybala redder Juventus fra fiasko med to sene mål

Miguel Medina/Ritzau Scanpix
Lokomotiv Moskva var på vej mod sensation, men så scorede Paulo Dybala to gange på to minutter for Juventus.

Juventus bevægede sig på kanten af fiasko i Champions League, men kom ud med skindet på næsen og en hjemmesejr på 2-1 over Lokomotiv Moskva tirsdag aften.

Russerne førte 1-0 indtil sent i kampen, men på to mål af Paulo Dybala på to minutter blev det hele vendt på hovedet.

Dermed hamrer Juventus og Atlético Madrid mod ottendedelsfinalerne. Begge har syv point for tre kampe i gruppe D. Lokomotiv Moskva og Bayer Leverkusen har henholdsvis tre og et point.

Juventus dominerede fra begyndelsen med bolden uden at skabe de helt store chancer. Det gjorde Lokomotiv derimod på en giftig kontra efter en halv time.

Over for et passivt italiensk forsvar havde først Joao Mario en åben chance, og efter Wojciech Szczęsny havde pareret, scorede Aleksey Miranchuk resolut på riposten til 1-0.

Det blev Juventus-presset kun større af, og det blev intensiveret yderligere fra anden halvlegs start. Blot to minutter var afviklet, da Paulo Dybala helflugtede bolden over mål på en god chance.

Juventus fik også flere frispark fra gode positioner, men det er efterhånden ved at være nogle år siden, at Cristiano Ronaldo sparkede den slags i kassen med den største selvfølgelighed. Han var ikke tæt på tirsdag aften.

I stedet blev Dybala redningsmanden med to træffere. I det 77. minut krøllede han bolden ind i hjørnet fra knap 20 meter, og to minutter senere fulgte han op og scorede på en ripost til 2-1.

I gruppe C vandt Manchester City hjemme med 5-1 over Atalanta, der ellers bragte sig foran på et straffespark efter knap en halv time.

Italienerne, der var uden den skadede Simon Kjær, kom dog hurtigt ned på jorden igen. Sergio Agüero vendte kort efter 0-1 til 2-1 med to mål inden for fem minutter.

I anden halvleg sørgede Raheem Sterling med et hattrick for engelsk storsejr.

City fører gruppen med ni point foran Shakhtar Donetsk og Dinamo Zagreb, der efter 2-2-kampen tidligere tirsdag begge har fire point. Atalanta er uden point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce