x
Annonce
Sønderborg

Dybbøl Mølle uden vinger kostede besøgende på historiecentret

I slutningen af juli blev de 40 år gamle vinger skåret af Dybøl Mølle. Nye vinger kommer på i februar. Foto: Timo Battefeld
Historiecenter Dybbøl Mølle havde en god sommer, men da renoveringen af Dybbøl Mølle begyndte, faldt besøgstallet pludseligt.

Sønderborg: Dybbøl Mølle mistede i slutningen af juli sine vinger, da møllen i forbindelse med en stor renovering skal have nye vinger på i år. På Historiecenter Dybbøl Banke havde man forventet en dyk i besøgstallet men ikke så voldsomt, som det blev. Besøgstallet faldt fra 47.679 i 2018 til 46.157 i 2019. Det er et fald på over 1500 besøgende.

- Det var, hvad vi kunne forvente som følge af renoveringen af Dybbøl Mølle, men faldet er meget voldsommere, end vi havde regnet med. Vi har haft besøg af de samme antal grupper, som vi plejer, men det er helt tydeligt de enkeltbesøgende, som ikke er kommet forbi. Det er lige præcis i den periode, hvor møllen blev renoveret, siger centerleder bjørn Østergaard.

Historiecentret var ti procent foran sit besøgstal i sommeren, men det blev sat til i efteråret.

- Med den megen fokus på Dybbøl Mølle har folk tænkt, at der ingen grund var til tage til Dybbøl Banke generelt, siger Bjørn Østergaard.

Annonce

Besøgstal

Historiecenter Dybbøl Banke: 2019: 46.157. 2018: 47.679. 2017: 49.178, 2016: 49.042, 2015: 62.568.

Dybbøl Mølle: 2019: 11.793. 2018: 15.562. 2017: 15.773. 2016: 15.407. 2015: 16.331.

3800 færre på møllen

Dybbøl Mølle oplevede også et markant fald i besøgstallet som faldt fra 15.562 til 11.793, som er et fald på knap 3800 besøgende.

Dybbøl Mølle kan i februar afslutte renoveringen til 3,5 millioner kroner, når vingerne bliver sat på igen i slutningen af måneden.

- De besøgende skulle gerne komme igen i år på grund af genforeningsåret. Der kommer fokus på historien igen, siger Bjørn Østergaard.

Den store folkefest den 11. juli kommer til at foregå omkring Dybbøl Mølle og historiecentret. Og den 18. april indvier folketingets formand for kulturudvalget Bertel Haarder (V) en ny udstilling om Dybbøl Mølle på møllen. Det sker på 100-årsdagen for stiftelsen af den selvejende institution Dybbøl Mølle.

- Udstillingen handler om møllens historie med særlig fokus på dem, der boede på møllen. Det er meget personbåret, at den mølle overlevede, for folk har kæmpet for den, siger Bjørn Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce