Annonce
Sønderborg

Dybbøl-Skolen skal forsvare kredsen

Her jublende Dybbølfans fra en tidligere turnering i skolefodbold. Arkivfoto: Jens Wognsen
Drenge fra Dybbøl-Skolens 7.-9.klasse skal møde Lind ved Herning i kredsfinalen i DBU's skolefodbold-turnering.

Sønderborg: Dybbøl-Skolens drengehold med spillere fra 7. til 9. klasse har kvalificeret sig til kredsfinalen i området fra grænsen og op til Herning. Her skal de på mandag møde et skolehold fra Lind i kampen om at nå en af forårets otte kampe mod vindere fra andre kredse.

- Det bliver en stor opgave. Lind har vundet deres kampe med fem mål eller mere. Men vi lægger os ikke frivilligt ned, siger træner for holdet og lærer på Dybbøl-Skolen, Morten Strüssmann.

Dybbøl er eneste hold tilbage herfra, efter at Gråsten blev slået ud i forrige runde.

- Vi har et godt sammentømret hold, hvor mange også kender hinanden fra klubfodbold, tilføjer Morten Strüssmann.

Skulle Dybbøl-Skolen vinde på mandag, skal de møde et hold fra Aarhuskredsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce