Annonce
Sønderborg

Dybbøldagens 100-års jubilæum aflyses

Dybbøldagen kommer til at foregå i stilhed i år. Arkivfoto: Timo Battefeld
Hjemmeværnsdistrikt Syd-og Sønderjylland aflyser to markringer på Dybbøl Banke den 18. april.
Annonce

Dybbøl: Lørdag den 18. april skulle 100-års dagen for den danske tradition for at markere slaget på Dybbøl Banke markeres samt 100-året for stiftelsen af den selvejende institution Dybbøl Mølle markeres. Markeringerne blev for et stykke tid siden reduceret i forhold til myndighedernes anbefalinger, men nu er begge arrangementer aflyst på grund af myndighedernes skærpede tiltag.

- Vi aflyser helt bortset fra, der er fire mand, der lægger kranse ved fællesgravene. Det bliver uden orkester, taler og publikum. Det bliver helt lukket, siger Jens Peter Ramussen, der er specialist i Hjemmeværnet og formand for Dybbøl Mølle.

Når Dybbøldagen falder på en fridag, trækker markeringen traditionelt mange tilskuere. Men de bedes blive hjemme i år. Samme dag er det 100 år siden, den selvejende institution Dybbøl Mølle blev stiftet. Det skulle markeres med åbningen af en ny udstilling på Dybbøl Mølle. Denne markering er også udskudt.

- Vi arbejder på at markere det senere, da møllens jubilæum ikke så datofast, siger Jens Peter Ramussen.

Han har fuld forståelse for situationen i Danmark.

- Det er ærgerligt, da der er mange timers arbejde i de to markeringer, da det netop var 100-året begge steder. Så laver man et ekstra arrangement, og det har krævet en kæmpe arbejdsindsats. Det er nu helt aflyst, og det er forståeligt. Vi kan ikke gøre andet, siger Jens Peter Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce