Annonce
Udland

Dykkere leder efter lig i vandet ud for vulkanø i New Zealand

Handout/Ritzau Scanpix
Lørdag vil myndighederne i New Zealand fortsætte eftersøgningen af to savnede efter et vulkanudbrud mandag.

Et vulkanudbrud i New Zealand har lørdag kostet endnu et dødsoffer, oplyser newzealandsk politi.

En person er død af de kvæstelser, vedkommende fik under mandagens vulkanudbrud på øen White Island. Dermed er 15 mennesker omkommet og to savnet.

Dykkere fra politiet og flåden er lørdag i gang med eftersøgningen efter et lig, som blev set i vandet i tirsdags.

Myndighederne håber også at kunne foretage en søgning på landjorden på vulkanøen White Island, efter at de fredag bjærgede seks lig efter vulkanudbruddet.

Det oplyste newzealandsk politi lørdag morgen lokal tid ifølge New Zealand Herald.

I alt formodes 17 mennesker at have mistet livet i vulkanudbruddet. To af disse savnes fortsat.

- Efter den vellykkede bjærgningsoperation af seks lig i går analyserer politiet i dag al informationen og vurderer mulige næste skridt, oplyser politiet lørdag ifølge New Zealand Herald.

- Dagens planlægning vil give os mulighed for at vende tilbage til øen for at foretage yderligere søgninger på land efter de resterende døde, i det omfang miljøet på og omkring øen tillader.

27 personer er indlagt med svære kvæstelser og omfattende forbrændinger efter naturkatastrofen, oplyser New Zealands sundhedsministerium.

Lørdag siger premierminister Jacinda Ardern, at der vil blive holdt et minuts stilhed på mandag klokken 14.11 lokal tid - præcis en uge efter katastrofen - til minde om ofrene.

- Uanset hvor i New Zealand eller verden du befinder dig, så er dette et øjeblik, hvor vi kan stå sammen med dem, der har mistet sine kære i denne ekstraordinære tragedie, udtaler hun i en erklæring ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ifølge New Zealands geologiske overvågningssystem Geonet er sandsynligheden for et nyt udbrud faldet en smule lørdag. Sandsynligheden for et nyt vulkanudbrud på White Island i løbet af de næste 24 timer ligger nu på mellem 35 og 50 procent.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Varde

Linda gør det igen og igen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];