Annonce
Udland

Dykkere leder efter lig i vandet ud for vulkanø i New Zealand

Handout/Ritzau Scanpix
Lørdag vil myndighederne i New Zealand fortsætte eftersøgningen af to savnede efter et vulkanudbrud mandag.
Annonce

Et vulkanudbrud i New Zealand har lørdag kostet endnu et dødsoffer, oplyser newzealandsk politi.

En person er død af de kvæstelser, vedkommende fik under mandagens vulkanudbrud på øen White Island. Dermed er 15 mennesker omkommet og to savnet.

Dykkere fra politiet og flåden er lørdag i gang med eftersøgningen efter et lig, som blev set i vandet i tirsdags.

Myndighederne håber også at kunne foretage en søgning på landjorden på vulkanøen White Island, efter at de fredag bjærgede seks lig efter vulkanudbruddet.

Det oplyste newzealandsk politi lørdag morgen lokal tid ifølge New Zealand Herald.

I alt formodes 17 mennesker at have mistet livet i vulkanudbruddet. To af disse savnes fortsat.

- Efter den vellykkede bjærgningsoperation af seks lig i går analyserer politiet i dag al informationen og vurderer mulige næste skridt, oplyser politiet lørdag ifølge New Zealand Herald.

- Dagens planlægning vil give os mulighed for at vende tilbage til øen for at foretage yderligere søgninger på land efter de resterende døde, i det omfang miljøet på og omkring øen tillader.

27 personer er indlagt med svære kvæstelser og omfattende forbrændinger efter naturkatastrofen, oplyser New Zealands sundhedsministerium.

Lørdag siger premierminister Jacinda Ardern, at der vil blive holdt et minuts stilhed på mandag klokken 14.11 lokal tid - præcis en uge efter katastrofen - til minde om ofrene.

- Uanset hvor i New Zealand eller verden du befinder dig, så er dette et øjeblik, hvor vi kan stå sammen med dem, der har mistet sine kære i denne ekstraordinære tragedie, udtaler hun i en erklæring ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ifølge New Zealands geologiske overvågningssystem Geonet er sandsynligheden for et nyt udbrud faldet en smule lørdag. Sandsynligheden for et nyt vulkanudbrud på White Island i løbet af de næste 24 timer ligger nu på mellem 35 og 50 procent.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce