Annonce
Sønderborg

Dykkerkursus på højskole sendte tre på Rigshospitalet

To elever fra Idrætshøjskolen Sønderborg og en instruktør blev søndag fløjet til behandling på Rigshospitalet efter et dykkerkursus. Billedet her stammer fra et andet kursus. Arkivfoto: Søren Gylling
To elever og en instruktør blev fløjet med helikopter til behandling på Rigshospitalet efter et dykkerkursus på Idrætshøjskolen Sønderborg.

Sønderborg: To kvindelige elever på Idrætshøjskolen Sønderborg og en ekstern instruktør har siden et dykkerkursus i søndags været i behandling med trykkammer-udstyr på Rigshospitalet i København.

De tre blev svimle og utilpasse efter at have dykket i cirka 30 minutter på 11 meters dybde i havet ud for højskolen.

Det fik skolen til at slå alarm, og i første omgang blev de tre med ambulance kørt til sygehuset i Sønderborg, fortæller Michael Willemar, forstander på Idrætshøjskolen Sønderborg.

Annonce

- Her konstaterede man, at de havde for højt indhold af kulilte i blodet, og så blev de fløjet med helikopter til Rigshospitalet. Her findes som det eneste sted i landet det særlige trykkammer-udstyr, der bruges i forbindelse med dykkerulykker, fortæller Michael Willemar.

For meget kulilte i blodet er lig med for lidt ilt, og det medfører svimmelhed og kan være farligt.

- Heldigvis har vores elever det meget bedre nu, og de er ved godt mod, siger forstanderen.

Fejl i udstyr

I alt 15 elever deltog i weekendens dykkerkursus, som var arrangeret af det københavnske dykkerfirma, Kingfish.


Vi tager hændelsen meget alvorligt, og vi er i gang med at kortlægge forløbet for at finde ud af, hvad der var årsag.

Allan Pedersen, dykkerfirmaet Kingfish


Her oplyser partner Allan Pedersen, at alle de tre indlagte på Rigshospitalet bliver udskrevet onsdag.

- Vi tager hændelsen meget alvorligt, og vi er i gang med at kortlægge forløbet for at finde ud af, hvad der var årsag, siger han.

Allan Pedersen fortæller, at en kompressor, der skal sikre ren luft under dykningen, er sendt til undersøgelse ved myndighederne, men at det endnu er for tidligt at konkludere noget.

- Vi har gennemgået alle procedurer og undersøgt udstyret. Vi går meget op i at vores kursister skal føle sig trygge sammen med os, og vi er i tæt kontakt med højskolen for at sikre dette, siger han.

Annonce

Informere familier

Senere søndag var også de 13 øvrige elever på dykkerkurset på sygehuset for at blive undersøgt.

- Alle havde det godt, men vores elever var naturligvis meget trætte og prægede af begivenhederne og situationen, fortæller Michael Willemar.

Vi har siden haft samtaler med alle for at høre, om de har brug for at snakke mere om det - og få fortalt hinanden om deres oplevelse og opfattelse af situationen. Vi har desuden opfordret eleverne til at skrive eller ringe hjem og informere deres familier, siger forstanderen.

Idrætshøjskolen Sønderborg

Idrætshøjskolen Sønderborg er fuldt belagt med i alt 163 elever fra hele landet.

Langt de fleste af eleverne er først i 20’erne.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyske Kasper forvalter pensionsinvesteringer for 600 milliarder: Selvfølgelig skal man ryste på hænderne indimellem

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce