Annonce
Sport

Dynamo Kiev slår Malmø-danskere i FCK's gruppe

Valentyn Ogirenko/Reuters
Anders Christiansen og co. var tæt på at få point med hjem fra Ukraines hovedstad, men tabte 0-1 på sent mål.

På en sen scoring lykkedes det Dynamo Kiev at indlede gruppespillet i Europa League med en 1-0-sejr over Malmö FF.

Sejren betyder, at det ukrainske storhold deler førstepladsen i gruppe B med FC København. Begge hold har tre point og en målscore på 1-0 efter første spillerunde.

Vitaliy Buyalskyy blev matchvinder for Dynamo Kiev fem minutter før slutfløjt, da han på kanten af feltet modtog en præcis aflevering.

Buyalskyy tog et enkelt træk med bolden og sendte den fladt under Malmø-keeper Johan Dahlin, der har en fortid i FC Midtjylland.

Flere velkendte navne fra den danske Superliga, var på banen i Ukraines hovedstad.

Den tidligere FCK-spiller Benjamin Verbic indtog venstrekanten for Dynamo Kiev, mens Malmö havde tre danskere i startopstillingen - Lasse Nielsen, Søren Rieks og Anders Christiansen.

Desuden sad Jonas Knudsen på bænken for de svenske gæster, mens Dynamo Kiev-danskeren Mikkel Duelund er skadet.

FC København indledte på eget græs gruppespillet med en sejr på 1-0 over FC Lugano.

Om to uger skal FCK på en svær opgave ude mod Malmö FF, mens Lugano får besøg af Dynamo Kiev.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce