Annonce
Kolding

Dynefabrik får nye ejere: Skuden blev vendt på ti år

Peter Bøgh Petersen og Camilla Birkegaard havde aktiemajoriteten af Dykon inden salget til kapitalfonden. Nu ejer de hver 10 procent af firmaet. Camilla Birkegaard overtog firmaet i 2007, da hendes mand døde pludseligt. På det tidspunkt var Dykon ved at kuldsejle, og hun allierede sig med it-manden Peter Bøgh Petersen til at vende udviklingen. Arkivfoto

I 2007 var dynefabrikken Dykon ved at falde sammen. Nu er virksomheden solgt til en kapitalfond, der forventer yderligere vækst gennem øget automatisering og virksomhedens søvnlaboratorium.

Lunderskov: Dynefabrikken Dykon har de seneste år præsenteret rekordresultater på stribe, og nu har kapitalfonden Erhvervsinvest købt aktiemajoriteten i Dykon, der producerer puder og dyner.

Virksomheden har investeret massivt i teknologi, robotter og seneste et søvnlaboratorium. Og det er netop den type investeringer, der er grundlag for, at kapitalfonden har investeret i virksomheden.

Dykon var tæt på at knække nakken i 2007, da ejeren Jens Fredholm pludseligt døde. Hans hustru, Camilla Birkegaard, overtog fabrikken i Lunderskov og allierede sig med it-manden Peter Bøgh Petersen. Partnerne ejede hver 40 procent af selskabet inden salget.

Ifølge dagbladet Børsen betaler kapitalfonden et trecifret millionbeløb for 80 procent af firmaet, der beskæftiger 90 ansatte i højsæsonen. Den administrerende direktør Peter Bøgh Petersen og Camilla Birkegaard beholder hver ti procent af aktierne.

Annonce

Nye ejere

Dykon fremstiller og sælger dyner og puder, blandt andet mærkerne Flora Danica og Ringsted Dun. Virksomheden fremstiller også produkter under kundernes egne navne i private labelkollektioner. Kapitalfonden Erhvervsinvest har købt 80 procent af virksomheden. Erhvervsinvest investerer i mindre og mellemstore danske virksomheder. Investorerne i Erhvervsinvest er blandt andet: Nykredit, Argentum, AP Pension, Danica Pension, Spar Nord Bank og Sparekassen Kronjylland.

Ti år med fremgang

- Dykon har de seneste ti år været inde i en positiv udvikling, hvor der er opnået en betydelig fremgang i både omsætning og indtjening. Fremgangen er skabt af et stærkt og engageret team af medarbejdere, der har været med til gennem øget automatisering at effektivisere produktionen. Samtidig er Dykons egne brands fortsat udviklet med hensyn til kvalitet og bæredygtighed. Erhvervsinvest tror på, at vi kan fortsætte den positive udvikling som fortsat vil skabe danske arbejdspladser. Jeg ser frem til det fremtidige samarbejde med Erhvervsinvest, som vi ser som den ideelle fremtidige ejer," udtaler Peter Bøgh Petersen, der er administrerende direktør i Dykon.

Dykon har i 2017 i samarbejde med DTU åbnet et søvnlaboratorium, et "SleepLab", hvor det er muligt at forske i bedre søvn, ved blandt andet at lave simuleringer af søvn i alle verdens klimaer og betydningen af den rette dyne.

Veldrevet virksomhed

Erhvervsinvest har store forventninger til den nye investering i Kolding-området.

- Dykon er en god og veldreven virksomhed, med en effektiv produktion og en bred portefølje af brands og produkter af høj kvalitet. Virksomheden er godt positioneret i Norden, og vi ser et stort potentiale for yderligere vækst internationalt. Vi ser samtidig et potentiale i at videreudvikle Dykon gennem yderligere automatisering og udvikling af SleepLab. Vi ser frem til at samarbejde med Peter Bøgh Petersen, Camilla Birkegaard og de engagerede medarbejdere og bidrage til virksomhedens fortsatte udvikling, udtaler direktør og managing Partner i Erhvervsinvest Thomas Marstrand.

Både Peter Bøgh Petersen og Camilla Birkegaard, hvor sidstnævnte er ansvarlig for HR i Dykon, fortsætter i deres nuværende stillinger. Virksomhed landede i seneste regnskab et overskud på 13,6 millioner kroner mod 11 millioner kroner året før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce