Annonce
Kolding

Dynefabrik i fortsat vækst og fik nyt rekordoverskud

Resultatet før skat steg fra 11 millioner kroner til 13 millioner kroner i dynefabrikken Dykon. Af årsrapporten fremgår det også tydeligt, at ledelsen er godt tilfreds. Direktør Peter Bøgh Petersen blev hentet ind virksomheden for ti år siden for at få virksomheden tilbage på sporet. Arkivfoto

Dykon kan i år fejre 20 års jubilæum og samtidig glæde sig over, at rekordresultatet fra 2015 blev overgået i 2016.

Lunderskov: For ti år siden kæmpede dynevirksomheden Dykon for at overleve. I dag er der vækst over hele linjen, og virksomheden fik det bedste resultat nogensinde i 2016.

Resultatet før skat steg fra 11 millioner kroner til 13 millioner kroner. Af årsrapporten fremgår det også tydeligt, at ledelsen er godt tilfreds.

"Resultatet er klart bedre end sidste år. Der er flere markante årsager til det gode resultat. Dels udvikler vores salg sig tilfredsstillende, og dels har vores nye generation af automatiseringssystemer hjulpet os til yderligere effektiviseringer, så vi har kunnet udvide vores kapacitet", skriver ledelsen.

Virksomhed har siden den var gennem en turn around fokuseret på investeringer i automatisering og it. Det har blandt andet betydet, at dynefabrikken i dag kan fylde dyner hurtigere.

Samtidig har virksomheden været fast besluttet på, at produktionen skal holdes i Danmark. Virksomheden har også via digitale kanaler kunnet nå længere ud.

"Vores tilstedeværelse på de sociale medier samt anvendelse af hjemmesider og apps til valg af den rigtig dyne, har desuden givet os en betydelig hjælp til at nå ud til forbrugerne, og motivere dem til at købe vores produkter", lyder det i årsrapporten.

Annonce

Kort om Dykon

Dykon i Lunderskov kan i år fejre 20 års jubilæum. Virksomheden fremstiller og sælger dyner og puder, blandt andet mærkerne Flora Danica og Ringsted Dun, og de fremstiller produkter under kundernes egne navne i private labelkollektioner. Hovedaktionærer er Camilla Birke Birkegaard, der overtog virksomheden fra hendes mand, der døde pludseligt i 2007, og administrerende direktør Peter Bøgh Petersen.

Fremtidens dyne

Virksomheden åbnede i foråret et søvnlaboratorium. En investering på cirka fem millioner kroner.

Laboratoriet og en "mannequindukke", der er fyldt med sensorer skal hjælpe med at skabe næste generationer af dyner. Laboratoriet kan hjælpe med at simulere et hvilket som helst soveværelse, fra polerne til ækvator, både i forhold til temperatur og fugtighed, og dermed kan virksomheden udvikle produkter, der tilpasset forbrugerne, der hvor de bor.

Virksomheden forventer, at udviklingen fortsat i næste regnskabsår: "Vi forventer et tilfredsstillende regnskabsår, hvor vi parallelt med omsætningsvækst for øje, investerer bredt i virksomheden for at fastholde, det image vores kunder har givet os".

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at få en kommentar til regnskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce