Annonce
Kolding

Dynefabrik var på rekordkurs - men tab på kunde trak ned

Peter Bøgh Petersen, der er direktør i Dykon, fortæller, at virksomheden har forsket i nye og eksisterende materialer og har gjort bemærkelsesværdige opdagelser, men mere kan han ikke røbe på nuværende tidspunkt. Arkivfoto: Annett Bruhn

Dykon er inde i en positiv udvikling. I sidste regnskabsår fik dynefabrikken 18 nye kunder fra det meste af verden, og rent forskningsmæssigt er der gjort fremskridt, der dog først kan afsløres senere.

Lunderskov: Dynefabrikken Dykons ledelse kalder sidste års resultat på 8,4 millioner kroner for tilfredsstillende. Resultatet er cirka to millioner kroner lavere end året før, men det skyldes, at virksomheden havde et tab på en kunde som måtte trækkes fra. Var det ikke sket, ville året ifølge ledelsen igen have givet en ny rekord.

- Vi ser tabet som en enlig svale. Man kan godt prøve at forebygge sådanne situationer ved at forsikre sig i alle ende og kanter, men det ville nok blive dyrere på længere sigt, forklarer direktør Peter Bøgh Petersen.

Virksomhedens salg udvikler sig til ledelsens tilfredshed. Sidste år fik fabrikken 18 nye kunder fra det meste af verden, og i efteråret deltog Dykon, da 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan blev fejret. Det blev givtigt for fabrikken, der kom hjem med en ny forhandleraftale, der gav adgang til cirka 250 forretninger i Japan. Desuden fik virksomheden en ny distributør, der fik virksomhedens dyner og puder ind i de tre største stormagasiner i Japan.

Annonce

Dynefabrikken Dykon

På Dykon i Lunderskov fremstilles dyner og puder med natur- og fiberfyld. Salget foregår under mærkenavnene Ringsted Dun, Danica, Sirius Dun og Flora Danica samt under kundernes egne navne i private labelkollektioner.Siden 2007 har virksomheden haft fokus på at skabe og bevare arbejdspladser i Danmark.

I foråret 2018 blev Erhvervsinvest ny hovedaktionær i virksomheden.

Årstidernes vekslen spiller ind på antallet af medarbejdere, og sidste regnskabsår svingede tallet mellem 75 og 110 ansatte.

Bemærkelsesværdige opdagelser

I foråret 2017 åbnede Dykon et søvnlaboratorium, Sleep Lab. Og gennem det seneste regnskabsår er der her blevet forsket i nye og eksisterende materialer og gjort bemærkelsesværdige opdagelser, som skal udnyttes i fremtidige produkter. Den viden skal bruges, så Dykon kan designe de bedste dyner.

- Gennem det arbejde har vi fået øje på nogle rigtig spændende muligheder, men jeg kan ikke røbe mere, før vi er længere i processen. Det bliver nok i løbet af 2019, siger Peter Bøgh Petersen.

Dykon arbejder i øvrigt på at få sit Sleep Lab godkendt af Danmarks Tekniske Universitet, DTU. Med hjælp fra DTU har virksomheden bygget et laboratorium, hvor den kan simulere et hvilket som helst soveværelse på jorden.

Hvilke forventninger har du til det regnskabsår, der netop er taget hul på?

- Det ser rigtig godt ud. Vi har masser af spændende nye aktiviteter og fortsat gang i udviklingen på hele virksomheden, så vi regner med at bevare førerposititionene som verdens bedste dynefabrik, siger Peter Bøgh Petersen.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce