Annonce
Kolding

Dynefabrik var på rekordkurs - men tab på kunde trak ned

Peter Bøgh Petersen, der er direktør i Dykon, fortæller, at virksomheden har forsket i nye og eksisterende materialer og har gjort bemærkelsesværdige opdagelser, men mere kan han ikke røbe på nuværende tidspunkt. Arkivfoto: Annett Bruhn

Dykon er inde i en positiv udvikling. I sidste regnskabsår fik dynefabrikken 18 nye kunder fra det meste af verden, og rent forskningsmæssigt er der gjort fremskridt, der dog først kan afsløres senere.

Lunderskov: Dynefabrikken Dykons ledelse kalder sidste års resultat på 8,4 millioner kroner for tilfredsstillende. Resultatet er cirka to millioner kroner lavere end året før, men det skyldes, at virksomheden havde et tab på en kunde som måtte trækkes fra. Var det ikke sket, ville året ifølge ledelsen igen have givet en ny rekord.

- Vi ser tabet som en enlig svale. Man kan godt prøve at forebygge sådanne situationer ved at forsikre sig i alle ende og kanter, men det ville nok blive dyrere på længere sigt, forklarer direktør Peter Bøgh Petersen.

Virksomhedens salg udvikler sig til ledelsens tilfredshed. Sidste år fik fabrikken 18 nye kunder fra det meste af verden, og i efteråret deltog Dykon, da 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan blev fejret. Det blev givtigt for fabrikken, der kom hjem med en ny forhandleraftale, der gav adgang til cirka 250 forretninger i Japan. Desuden fik virksomheden en ny distributør, der fik virksomhedens dyner og puder ind i de tre største stormagasiner i Japan.

Annonce

Dynefabrikken Dykon

På Dykon i Lunderskov fremstilles dyner og puder med natur- og fiberfyld. Salget foregår under mærkenavnene Ringsted Dun, Danica, Sirius Dun og Flora Danica samt under kundernes egne navne i private labelkollektioner.Siden 2007 har virksomheden haft fokus på at skabe og bevare arbejdspladser i Danmark.

I foråret 2018 blev Erhvervsinvest ny hovedaktionær i virksomheden.

Årstidernes vekslen spiller ind på antallet af medarbejdere, og sidste regnskabsår svingede tallet mellem 75 og 110 ansatte.

Bemærkelsesværdige opdagelser

I foråret 2017 åbnede Dykon et søvnlaboratorium, Sleep Lab. Og gennem det seneste regnskabsår er der her blevet forsket i nye og eksisterende materialer og gjort bemærkelsesværdige opdagelser, som skal udnyttes i fremtidige produkter. Den viden skal bruges, så Dykon kan designe de bedste dyner.

- Gennem det arbejde har vi fået øje på nogle rigtig spændende muligheder, men jeg kan ikke røbe mere, før vi er længere i processen. Det bliver nok i løbet af 2019, siger Peter Bøgh Petersen.

Dykon arbejder i øvrigt på at få sit Sleep Lab godkendt af Danmarks Tekniske Universitet, DTU. Med hjælp fra DTU har virksomheden bygget et laboratorium, hvor den kan simulere et hvilket som helst soveværelse på jorden.

Hvilke forventninger har du til det regnskabsår, der netop er taget hul på?

- Det ser rigtig godt ud. Vi har masser af spændende nye aktiviteter og fortsat gang i udviklingen på hele virksomheden, så vi regner med at bevare førerposititionene som verdens bedste dynefabrik, siger Peter Bøgh Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce