Annonce
Aabenraa

Dyr flytning: Større plus i sigte for sønderjysk virksomhed

B & C Textiler A/S flyttede fra Sønderborg til Padborg i det seneste regnskabsår - og det kunne ses på resultatet. Pressefoto

Det har kostet på bundlinjen, at B & C Textiler flyttede fra Sønderborg til Padborg, og derfor vil resultatet være kraftigt forbedret i det kommende regnskab, forventer medejer.

Padborg: Man kunne forleden i JydskeVestkysten og på jv.dk læse, at virksomheden B & C Textiler i Padborg er udfordret, fordi overskuddet er svundet ind med 550.000 kroner i det forgangne regnskabsår, og underskuddet samtidig er vokset med 228.000 kroner i holdingselskabet, som én af ejerne, René Toft Kristiansen, står bag.

Det er imidlertid en sandhed med modifikationer, mener René Toft Kristiansen. Virksomheden flyttede nemlig fra Sønderborg til Padborg i regnskabsperioden.

- Vi ville gerne have nye lokaler, fordi vi ud over en huslejebesparelse også kommer tættere på grænsen. Vi eksporterer omkring 75 procent, og så er Padborg en god beliggenhed i forhold til forretningsforbindelser sydpå, forklarer Rene Toft Kristiansen.

- Og det er klart, at når man skal flytte fra 4500 kvadratmeter og så stort et varelager, som vi havde, så skal man ansætte flere folk, hvilket vi havde gjort, og mange lastbiler til at køre i nærmest pendulfat, uddyber han.

Annonce

B & C Textiler A/S


  • B & C Textiler, som er etableret i 1979, designer og sælger dametøj til segmentet 30+ og i store størrelser.
  • Eksporten udgør 75 procent, og omsætningen er stigende. Tyskland, Holland og Storbritannien er de største eksportmarkeder.

Større overskud i sigte

Samtidig har de nye lokaler skulle indrettes i Padborg.

- En flytning koster bare ressourcer. Det har været en stor omkostning, siger René Toft Kristiansen, der samtidig peger på, at en opgørelse af nogle valuta-kontrakter også har spillet ind.

Samlet set er det seneste regnskabsresultat negativt påvirket af éngangsomkostninger på cirka halvanden million kroner, lyder det fra René Toft Kristiansen.

Derfor forventer B & C Textiler også et langt bedre resultat for indeværende regnskabsår.

- Det vil være væsentligt bedre. Også end forrige år. Vi er kommet på plads i Padborg, og der er vækst i omsætningen, så vi ser lyst på fremtiden, fastslår René Toft Kristiansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce