Annonce
Tønder

Dyr fornøjelse: Med speederen i bund i fartfælden

Politiets fotovogne var lørdag kørt i stilling på Busholmvej ved Øster Højst samt Flensborg Landevej ved Jejsing. Det blev en dyr fornøjelse for flere bilister. Arkivfoto: Michael Nørgaard

JEJSING/ØSTER HØJST: Syd- og Sønderjyllands Politi havde lørdag fotovognene på arbejde to steder i Tønder Kommune. Det blev for flere bilister et dyrt bekendtskab.

Den første fotovogn holdt parkeret i skjul på Flensborg Landevej ved Jejsing i Tønder. Det opdagede en højhastighedsbilist for sent. Han blev målt til en fart på 139 km/t, hvor den tilladte hastighed er 80 km/t. Vedkommende fik derfor en betinget frakendelse af kørekortet og kan derudover se frem til en bøde på 3500 kroner samt et tvungen bidrag til Offerfonden på 500 kroner.

Ved Jejsing blev yderligere fire bilister blitzet, hvoraf en fik et klip, fordi hans hastighed lå over 104 km/t.

Annonce

Den anden fotovogn blev placeret på Busholmvej ved Øster Højst. Denne blev ifølge politiet placeret der efter henvendelse fra utrygge borgere. De havde noget at have deres utryghed i.

Mens målingen stod på havde 11 bilister for travlt og kan nu se frem til en hilsen i e-boks. En enkelt får desuden en betinget frakendelse af kørekortet for at køre 135 km/t i et sted, hvor man må køre 80 km/t. Også han kan se frem på en samlet regning fra ordensmagten på 4000 kroner.

En betinget frakendelse betyder, at en bilist skal op til en kontrollerende køreprøve. Kun når han består denne, må han beholde sit kørekort. I modsat fald skal vedkommende aflevere sit kørekort og gennemgå en fornyet køreprøve.

– Sænk farten og kør maksimalt 80 km/t, lyder rådet fra Syd og Sønderjyllands Politi på Twitter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Annonce