Annonce
Haderslev

Dyre brandalamer kan ruinere højskole

Lederen af Den holistiske Højskole Linnea Beek Hansen i et af de rum, der kan bruges, da alarmen er i orden. Men sådan ser det langt fra ud alle steder på Den holistiske Højskole, der ligger midt i Stensbæk plantage ved Haderslev. Bygningerne var oprindeligt en arbejdslejr for unge mænd.
Annonce

KRAV: Et nyt brandalarm-system truer med at blive en økonomisk sten om halsen på folkene bag Den holistiske Højskole ved Gram.

Højskolen, der holder til træbarakker i det naturskønne område i Stensbæk Plantage ved Haderslev, skal skifte sit brandalarm-system helt ud, da de eksisterende installationer er så gamle, at de ikke bare kan opgraderes.

Det nye system vil beløbe sig til 350.000 kroner, og de penge har højskolefolkene ikke.

– Det er presserende, og vi er blevet taget lidt på sengen, konstaterer Carsten Højgård fra skolens bestyrelse, der nu er gået i gang med en indsamling.

Den holistiske Højskole har eksisteret siden 2010, og i et brev, hvor skolen appellerer til folks velvilje, skriver bestyrelsen, at højskolen siden grundlæggelsen har genereret overskud. Det er blot ikke stort nok til, at en regning i den størrelse kommer ind fra sidelinjen.

– Der skal bruges godt 100 sensorer. De skal sidde på både værelser, toiletter, på de lange gange og i spisesalen – hvor der vist endda skal være to, siger lederen Linnea Beek.

Der skal være en direkte kontakt til brandstationen og således, at brandfolkene kan se præcist i hvilket rum, det brænder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce