Annonce
Debat

Dyrene i anlægget

Vejen Anlæg kan ikke byde på dyr i øjeblikket, men frivillige og kommunen arbejder på at finde en løsning, så der igen kan komme liv i indhegningen. Foto: Brian Lindholt

Læserbrev: Jeg har - som så mange andre - fulgt slagets gang og borgernes kamp for at beholde (genanskaffe) dyr i anlægget i Vejen, og jeg har da også i egenskab af tidligere politiker givet mit bud på årsag og virkning i denne sag, der - som så mange andre - måtte underlægges budgetbehandlingens hårde vilkår.

Når det er sagt, har jeg med stor fornøjelse fulgt det “oprør” der fulgte i kølvandet, da budgetbeslutningen blev udmøntet, og dyrene i anlægget blev fjernet. Når borgere kæmper - på den gode måde altså - for en sag, der ligger dem på sinde, bliver jeg altid godt tilpas, fordi det er et sundhedstegn, hvis borgere tydeligt og i en ordentlig tone tilkendegiver, at de er uenige med deres valgte politikere - uanset partifarve.

Når borgere kæmper - på den gode måde altså - for en sag, der ligger dem på sinde, bliver jeg altid godt tilpas, fordi det er et sundhedstegn.

Anni Grimm

Det formåede denne lille “kampgruppe”, der hurtigt voksede sig stor, og med velovervejet stolthed kunne aflevere mere end 3.000 underskrifter til fordel for “dyrene tilbage i anlægget”.

Annonce

Som repræsentant og nu i spidsen for det politiske “budget-hold” stod en helt nyvalgt konservativ borgmester - Frank Schmidt-Hansen, der måske nok kunne have ønsket sig et andet fokus på sin første offentlige optræden, men hvad skete? En veloplagt borgmester mødte borgerne foran rådhuset, modtog det imponerende antal underskrifter med et smil, anerkendelse, klar tale og… en invitation til dialog i den efterfølgende uge. Det var bare SÅ flot, for ikke at sige - ualmindeligt.

Nu har der været dialog på rådhuset, parterne imellem, og også det møde der - som jeg læser det - er endt rigtig positivt med et nærmest salomonisk resultat, hvor alle står tilbage som vindere i en god stemning mellem borgere og politikere.

Et forbilledligt eksempel på, at det nytter noget at kæmpe for en sag, man tror på, når det gøres på ordentlig og velforberedt vis, og kommunens ypperste repræsentant er - en borgmester, der gerne vil lytte og som ved, at hans rolle er at servicere borgerne på en måde, hvor flest mulige har gavn af indsatsen (økonomi) og flest mulige er tilfredse med at blive lyttet til og taget alvorligt på et plan, hvor muligheder og indsats kan bindes sammen i en smuk sløjfe.

Sammenfatning og tillykke... Godt kæmpet og - en nyvalgt konservativ borgmester, Frank Schmidt-Hansen, der kom flot fra start.

Annonce
Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Nu er Jan helt forsvundet: Tidligere byrådspolitiker er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce