Annonce
Nordtyskland

Dyreven syd for grænsen redder død sønderjydes heste

De fem heste er nu ankommet til Petra Teegens pension for nødstedte heste. Foto: Doris Ambrosius.

NORDER BRARUP: Da en 68-årig mand fra Hjerpsted i Sønderjylland døde for tre uger siden, efterlod han en stor gæld og 14 heste. Ingen havde lyst til at overtage det problematiske bo, men hestene burde så vidt mulig reddes. Det mente den afdødes to eks-hustruer, der startede en aktion via det sociale medie Whatsapp.

- For mig var det nærmest et under, at hestene kunne reddes ud af boet og overgives til mig, siger Stefanie Balk, der er en af de to tidligere ægtefæller.

Nogle af hestene var ældgamle og syge. De blev aflivet. Andre blev formidlet til nye ejere. Men tilbage var fem dyr, der var i god stand, men som ingen ville overtage.

Via Whatsapp nåede bønnen om hjælp frem til Petra Teegen, der driver en pension for nødstedte heste i Norder Brarup mellem Flensborg og Kappeln. Hun ville gerne tilbyde dyrene en tryg fremtid. Dog var der et problem. Dyrene var ikke forsynet med chip og havde heller ikke de fornødne dokumenter til at krydse grænsen.

Resolut fik Stefanie Balk formaliteterne bragt i orden og finansierede også udgifterne med hjælp fra familie og venner. Nu hygger samtlige fem heste sig på Petra Teegens ejendom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce