Annonce
Nordtyskland

Dyreven syd for grænsen redder død sønderjydes heste

De fem heste er nu ankommet til Petra Teegens pension for nødstedte heste. Foto: Doris Ambrosius.

NORDER BRARUP: Da en 68-årig mand fra Hjerpsted i Sønderjylland døde for tre uger siden, efterlod han en stor gæld og 14 heste. Ingen havde lyst til at overtage det problematiske bo, men hestene burde så vidt mulig reddes. Det mente den afdødes to eks-hustruer, der startede en aktion via det sociale medie Whatsapp.

- For mig var det nærmest et under, at hestene kunne reddes ud af boet og overgives til mig, siger Stefanie Balk, der er en af de to tidligere ægtefæller.

Nogle af hestene var ældgamle og syge. De blev aflivet. Andre blev formidlet til nye ejere. Men tilbage var fem dyr, der var i god stand, men som ingen ville overtage.

Via Whatsapp nåede bønnen om hjælp frem til Petra Teegen, der driver en pension for nødstedte heste i Norder Brarup mellem Flensborg og Kappeln. Hun ville gerne tilbyde dyrene en tryg fremtid. Dog var der et problem. Dyrene var ikke forsynet med chip og havde heller ikke de fornødne dokumenter til at krydse grænsen.

Resolut fik Stefanie Balk formaliteterne bragt i orden og finansierede også udgifterne med hjælp fra familie og venner. Nu hygger samtlige fem heste sig på Petra Teegens ejendom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];