Annonce
Vejen

Dyrevenner politianmelder kommune og plantage for at have ulve i samme indhegning som råvildt: - Det virker kynisk og rabiat

Flere borgere har haft held til at fotografere ulve i Klelund Plantage. Arkivfoto: Kasper Bertelsen
En person fra Facebookgruppen "Stop indhegningerne i kommende national parker for dyrenes skyld" har anmeldt både Vejen Kommune, Klelund Plantage og Naturhistorisk Museum for at acceptere, at en gruppe ulve går i den indhegnede plantage - sammen med deres byttedyr, der ikke har en chance for at slippe væk.

Natur: - Jeg kan ikke forstå, at det er lovligt. Det springende punkt er, at der ingen beskyttelse er for råvildtet. Ulvene får på den måde serveret deres måltid. Det svarer lidt til, at man kører syge heste ud til løverne i Ree Park uden at give dem med boltpistolen først.

Sådan siger Dorthe Brauner Jensen, der i en lang årrække har været med i foreningen Dyrenes Velfærd, og som kæmper dyrenes sag.


Annonce

Hvis de accepterer ulvene, så bør de også lave en åbning, så råvildtet kan komme ud. Klelund Plantage bør om nogen beskytte deres indhegnede dyr. Det virker kynisk og rabiat. Råvildtet har ikke en fair chance. Ulvene får jo et festmåltid.

Dorthe Brauner Jensen


Både hun og medlemmerne af en gruppe på Facebook, der hedder "Stop indhegningerne i kommende national parker for dyrenes skyld", er fortørnet over, at det kan være tilladt, at Klelund Plantage, der ligger syd for Hovborg, har tre ulve gående i en 1400 hektar stor indhegning sammen med blandt andet råvildt.

Af samme grund har et medlem af Facebookgruppen valgt at politianmelde både Vejen Kommune, Klelund Plantage og Naturhistorisk Museum. Vedkommende kom Dorthe Brauner Jensen i forkøbet, for hun havde også haft planer om at politianmelde kommune og plantage.

Det er så grotesk

- Den her sag er meget principiel. Jeg vil ikke tage stilling til, om ulven skal være der, men når den er der, er man nødt til at påtage sig et ansvar. Man tilgodeser en art på bekostning af en anden. Det er så grotesk, siger Dorthe Brauner Jensen og fortsætter:

- Hvis de accepterer ulvene, så bør de også lave en åbning, så råvildtet kan komme ud. Klelund Plantage bør om nogen beskytte deres indhegnede dyr. Det virker kynisk og rabiat. Råvildtet har ikke en fair chance. Ulvene får jo et festmåltid, det synes jeg ikke, de (plantagen, red.) kan tillade sig.

Ulvene i Klelund Plantage

Klelund Plantage blev etableret i 2010 og dækker et areal på 1415 hektar med en hegnslængde på 17 kilometer.

I løbet af vinteren 2020-2021 er der indvandret ulve i Klelund Plantage.

DNA-analyser bekræfter, at der er tale om to hanulve og en hunulv.  Analyserne viser, at den ene han er danskfødt, mens den anden han og hunnen begge er indvandret fra Tyskland.

Ulven er fredet og omfattet af den strengeste beskyttelse i EU. Det betyder, at myndighederne er forpligtet til at sikre, at den ikke bliver forsætligt forstyrret - og særligt ikke i yngletiden.

Klelund Plantage har af Vejen Kommune fået tilladelse til at begrænse færdslen i cirka to tredjedele af plantagen frem til og med den 1. august, så de ynglende ulve kan få fred.

Klelund Plantage er privatejet af Sofie Kirk Kristiansen.

Hun mener, at plantagen som minimum bør sørge for, at der er åbninger i indhegningen, hvor råvildtet kan komme ud - fordi den mulighed ville dyrene have i den fri natur.

- Men den arealstørrelse, der er her, kan ikke betegnes som fri natur. Når vi snakker natur, er det jo på flere tusind hektar. Så det skærer i øjnene. Jeg tænker, at det mere er et forskningsprojekt, siger Dorthe Brauner Jensen.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter kommunikationsrådgiver Helle Lundberg, at der er landet en anmeldelse hos politiet.

- Vi har modtaget en anmeldelse. Nu kigger vi så sammen med vores jurister på, om der er sket lovovertrædelser, og om der er baggrund for en sag, siger Helle Lundberg.

Annonce
Vejen For abonnenter

Fysioterapeut skiftede spor: Cecilie er gået i hundene

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Varde For abonnenter

Izabelas drøm om børn blev knust: Som ironman føler hun sig endelig som en rigtig kvinde igen

Aabenraa

Særdeles hjælpsom dame efterlyses: Betalte regningen for ældre herre i supermarked

Tønder

En har budt på sønderjysk campingplads, men må væbne sig med tålmodighed: Forhandlinger er sat på pause

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Kolding

Se video og kæmpe billedgalleri: Sådan blev Koldings næbhval obduceret

Sønderjylland For abonnenter

Gammelt familiebageri toner nu frem på skærmen: - Vi er spændt på reaktionerne

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Sønderborg

42-årig sigtet for at holde kvinde indespærret: Gennem tre måneder skulle han have voldtaget hende

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Haderslev

Haderslevs dyreste græsplæne: Lys på stadion kan ses langt væk om natten

Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Derfor kan det meget nemt gå hen at blive en rigtig dejlig lørdag for Team Esbjerg

Kolding For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Annonce