Annonce
Sønderborg

Dyrlæger er rykket ind i splinternyt superhospital

Landsdelens største dyrehospital på omkring 800 kvadratmeter er åbnet i Sønderborg. Foto: Jacob Schultz
Dyrehospitalet Gråsten & Sønderborg har brugt tocifret millionbeløb på at samle alle sine aktiviteter tæt ved motorvejen.
Annonce

Sønderborg: Dyrehospitalet Gråsten & Sønderborg har netop slået døren op for helt nye dyrehospital på næsten 800 kvadratmeter.

- Det er fantastisk. Der er stadig nogle løse ender, men det kan ikke overskygge den store glæde, siger dyrlæge Karina Ryborg, der sammen med Mikkel Markussen og Stig Majlandt driver og ejer virksomheden.

En stor del af sidste uge blev brugt på at pakke ned på de gamle adresser i Sønderborg og Gråsten for rykke ind i dyrehospitalet, der ligger tæt ved motorvejen og Alssundbroen i erhvervsområdet Porten.

- Det har været en lang, men god proces. Fra vi fik idéen, til vi står her i dag, er der gået fem år, forklarer Karina Ryborg.

På det ny superhospital er der blandt andet to operationsstuer, seks konsultationsrum, hunde- og kattehotel, tandafdeling, stor modtagelse/venteværelse, administration og meget mere.

- Det er blevet, som vi har drømt om. Vi har fået Sønderjyllands største og mest moderne dyrehospital, siger Mikkel Markussen.

Erhvervsområdet Porten

For omkring ti år siden introducerede SIB Byggeri planen for udviklingen af Porten, der skulle være et nyt og attraktivt erhvervsområde beliggende lige ud til indkørslen til Sønderborg.

Det 48.000 kvadratmeter store areal skulle rumme kontorejendomme, dagligvarer, liberalt erhverv, sundhedshus og højteknologiske virksomheder, men sådan kom det ikke helt til at gå.

Den økonomiske krise og et kompliceret lokalplanarbejde ramte projektet. Derfor var ikke før i 2015, at det første byggeri stod færdigt - et servicekontor til Novasol Dansommer.

I 2016 rykkede SAAB Danmark ind i nyt domicil, men siden har der været stille i Porten indtil dyrehospitalet. Om kort tid begynder nyt byggeri - en ekstra bygning til SAAB Danmark.

Annonce

Bedre fagligt miljø

Dyrehospitalet Gråsten & Sønderborg har døjet med pladsen og udfordringer ved at være på to adresser. Det er nu løst med byggeriet, der har kostet et tocifret million-beløb.

- Vi har hele tiden ønsket at have alt under et tag. Hovedformålet med flytningen er at booste fagligheden og synenergieffekten, forklarer Mikkel Markussen, som sammen med Stig Mailandt har klaret Gråsten-afdelingen, mens Karina Ryborg har stået for hospitalet i Sønderborg midtby.

Virksomheden har dyrlæger, som er specialuddannede inden for hobby- og kæledyr såsom hunde, katte, gnavere, fugle og krybdyr. Fra Gråsten har der desuden været udkørende praksis til husdyr som blandt andet kvæg og heste.

Alt sammen plus døgnåbent fortsætter man med på den ny adresse, hvor der vil være ni dyrlæger, ni veterinærsygeplejersker og to elever.

- Vi har en klar forventning om, at have flere tangenter at spille på. At have flere services, bedre driftseffektivitet og øget kapacitet, siger Mikkel Markussen.

Annonce

Har givet den gas

Katte og hunde har nu hver sit vente- og behandlingsområde i det nye dyrehospital, som også er udsmykket med vægmalerier af Andreas Welin.

Der er også lavet nyt firmalogo og udenfor er opstillet en stor rød brandhane, som hundene kan tisse op. Dyrehospitalet rummer som noget nyt også et afskedsrum.

Siden mandag morgen har man taget imod dyrene og deres ejere i de nye omgivelser. De gamle adresser i Gråsten og Sønderborg er lukket og i øvrigt udlejet til anden side.

I forbindelse med flytningen er der kommet en elev mere, samt blevet ansat en dyrlæge. Sidstnævnte skal være i tandafdelingen, der er i kraftig vækst og nu har fået mere plads.

- Før har der været en ventetid på op imod en måned. Den skal gerne minimeres, nu hvor vi kan køre alle dage, siger Karina Ryborg, der står i spidsen for tandafdelingen.

Første spadestik blev taget i august sidste år til det nye dyrehospital, som SIB Byggeri har opført.

Siden mandag morgen har man taget imod dyrene og deres ejere i Porten 7. Foto: Jacob Schultz
Sabine Pedersen var forbi med toårige Coddy, der skulle have en vaccination. Foto: Jacob Schultz
De glade ejere og dyrlæger Mikkel Markussen, Karina Ryborg og Stig Majlandt. Foto: Jacob Schultz
Der bliver stadig arbejdet på at gøre især udendørsarealerne helt færdige. Foto: Jacob Schultz
Gregers Højlund Carlsen kaldet Kido har været dyrlæge ikke mindre end 53 år. Foto: Jacob Schultz
Der er selvfølgelig også en rød brandhane, hvor dyrene kan tisse. Foto: Jacob Schultz
Der er bl.a. seks konsultationsrum, to operationsstuer og stor tandafdeling. Foto: Jacob Schultz
Mikkel Markussen og de andre ejere har brugt et tocifret millionbeløb på hospitalet. Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce