Annonce
Aabenraa

Dyrt gasudslip skal stoppes af studerende

2.x skulle selvfølgelig have en præsentation af den smarte drone, da Bo Asmussen kiggede forbi Aabenraa Statsskole. Efter juleferien skal eleverne finde på en god udvikling af den overvågning, som dronen er købt ind til.

En 2.g klasse fra Aabenraa Statsskole skal hjælpe energivirksomheden Envo med både at spare penge og med at gøre klimaet mere grønt i et samarbejde, der gavner begge parter.

Annonce

AABENRAA: Energivirksomheden Envo er vant til at arbejde med alternative energiløsninger. I den kommende tid er Envo også med i et alternativt samarbejde.

2.x fra Aabenraa Statsskole skal nemlig fungere som sparringspartner for virksomheden, der arbejder med bioenergi i form af biogasanlæg i Kliplev og Tønder.

- Methanudslip er et generelt problem på mange biogasanlæg. Undersøgelser viser, at der tabes millioner af kroner. Planen er, at 2.x skal bistå med videreudvikling af de droner, vi har til at overvåge gasudslippet, fortæller Envos direktør, Bo Asmussen, om samarbejdet.

Relevant undervisning

Blandt eleverne hersker en stor tilfredshed med den nye undervisningsform.

- Det er noget, man kan relatere sig til. Der kommer et konkret resultat ud af vores arbejde, og det er noget sjovere end normal undervisning, siger Jens Danielsen fra 2.x.

Projektet bliver for alvor sat i gang efter jul, hvor 2.x i både fysik- og kemitimerne skal arbejde med udviklingen af Envos droner.

- Først tænkte jeg, at man da bare kunne sætte gaffatape på anlæggene, så der ikke slap noget ud. Men nu får vi lidt tid til at tænke videre på bedre ideer, griner Katrine Hach, der også går i 2.x.

Iben Hansen-Bruhn er fysik- og kemilærer i klassen, og hun håber på et godt forløb.

- Vi vil gerne udvide kontakten til erhvervslivet. Det er fedt, at Envo har ressourcerne til det, og vi håber, at vi kan bidrage med noget, forklarer hun.

Bo Asmussen har godt styr på, hvordan dronen skal holdes i luften.
Den spændende drone blev kigget grundigt efter af klassens elever.

Samarbejdet

Virksomheden Envo lægger vægt på, at de gerne vil inddrage de unge i et relevant projekt. Derfor skal 2.x bistå med hjælp til droneovervågning af virksomhedens biogasanlæg.


  • I starten af januar begunder projektet for alvor med konkrete beregninger og målinger i fysik og kemi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce