Annonce
Esbjerg

Drive in-koncert i Ribe: Dyt båt - hvor var Mads Langer godt

Torsdag aften var perfekt til Mads Langer-koncert på Hovedengen, og i alt havde 300 biler købt billet til den udsolgte drive in-koncert. Fredag fortsætter festen med markedsdag og standup. Foto: Kåre Welinder
En udsolgt Hovedengen i Ribe lagde torsdag aften græs til en solskinskoncert med Mads Langer i et særdeles alternativt koncert-setup.
Annonce

Ribe: Det var en af de aftner, hvor børn måtte være bag rattet, hvor fødderne måtte smækkes op i forruden og hvor mændene måtte drikke alle de øl de ville i bilen.

Og så endda med skøn livemusik blæsende ud af bilradioen.

Torsdag aften på Hovedengen i Ribe var en aften ud over det sædvanlige, for det var første gang, at der blev lagt græstæppe til en drive in-koncert i Ribe. Det tog ripenserne godt imod, for der var udsolgt med 300 biler på rad og række med forrude mod scenen, hvor Domkirken mod en sommerblå aftenhimmel dannede et smukt bagtæppe.

En drive in-koncert er et spøjst koncept, for overholder alle reglerne om, kun at åbne vinduerne minimalt, kan man udenfor bilerne faktisk ikke høre musikken fra scenen. Mads Langers flødelækre stemme kom ud igennem en særlig frekvens i bilradioen, og på Hovedengen i Ribe kunne man derfor kun høre, at en lille lyseblå kaffeknallert kværnede latte og americano, og en smoothiecykel, der på højtryk knuste is og bær og sendte forfriskninger ud til publikum.

Og så kunne man selvfølgelig høre, når tilskuerne gik dytamok.

Totalt udsolgt

Fredag er der markedsdag i Ribe med blandt andet Torvedag på Skibbroen, og når der fredag aften er drive in-standup-show på Hovedengen, er der ligesom til Mads Langer-koncerten totalt udsolgt.
Annonce

To gange udsolgt

De 300 biler overholdt dog ikke den skrappe regel om, at kun venstre forrude måtte åbnes en anelse for luft, for på den lune forårsaften blev der både åbnet vinduer og soltage, hvor folk stak arme og ben ud for at heppe og for at tilkalde de blå veste, der bragte øl, kaffe og smoothies ud til bilerne og fulgte folk på toilettet.

Hver gang Mads Langer afsluttede en sang, gav folk deres tilfredshed til kende ved at dytte. Derfor kunne alle indbyggere i Ribe og omegn ikke være i tvivl om, at gæsterne kunne lide hvad de hørte i den time, koncerten varede.

- Det tog fem kvarter, så var alle biler inde og på plads, sagde en tilfreds formand for Ribe Handelsstandsforening, Peter Lauritzen, der stod bag Mads Langer-koncerten. Han virkede selv en smule overrasket over, hvor minimalt, man kunne høre Mads Langer uden for bilerne, og det var kun på grund af de åbne ruder, at gratisterne på Skibbroen fik musik med hjem.

Eneste minus på aftenen var en flok unge mennesker, der insisterede på at spille irriterende høj musik fra en boombox på en båd i Skibbroen tæt på koncerten, men man kan jo håbe, at de bliver væk fredag aften, når der er drive in-standup show på Hovedengen med blandt andet Thomas Warberg.

I reglementet for aftenen stod der blandt andet, at kun venstre forrude måtte være åbnet en anelse, så musikken kunne blive i bilerne. Det blev ikke overholdt i alle bilerne, når arme og ben skulle heppe på Mads Langer igennem vinduer og soltag. Det var heller ikke tilladt at forlade bilerne uden at blive ekskorteret af pladsens servicerende, blå veste. Foto: Kåre Welinder
Mads Langer var ene mand på scenen, og ved hjælp af en særlig frekvens, der først blev offentliggjort kort før koncerten, blev lyden transmitteret ud i pladsens 300 biler. Foto: Kåre Welinder
I sikker stil guidede pladsens venlige, blå veste de mange biler på plads før koncerten og ud af Hovedengen efter koncerten, ligesom det var dem, der bragte bestilt kaffe og smoothie ud til bilerne og fulgte folk på toilettet under koncerten. Foto: Bibi Kjær
Foto: Kåre Welinder
Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce