Annonce
Kolding

Dyt-dyt: Kirke holder drive-in gudstjeneste

- Da vi hørte, at kirkerne skulle stå tomme i påsken, gav det et "crunch!" oveni, for det er jo årets store højtid, der får alle de andre søndage til at give mening, siger sognepræst Per Damgaard Pedersen, som nu skal holde gudstjeneste for tomme kirkebænke, mens kirkegængerne sidder udenfor i deres biler. Foto: Ole N. Larsen
Årets højtid nærmer sig i kirkerne, men corona holder folk hjemme fra kirkebænkene. I Kristkirken flytter påskens store gudstjeneste ud på bilsæderne i stedet.

Kolding: Søndag efter søndag står kirkerne tomme i denne tid, og det er også den udsigt, der venter, selv om kirkeåret nu nærmer sig sin klimaks i påskedagene, hvor den korsfæstede Jesus genopstod ifølge Biblen.

Men i Kristkirken ønsker man trods coronakrisen at markere påskemorgen i et stort fællesskab. Det sker med kirkens første drive-in gudstjeneste nogensinde.

Ude på kirkens parkeringsplads samt på veje og pladser rundt omkring kirken kan kirkegængere parkere, og så kan de ellers med deres mobiltelefon, iPad eller anden computer følge med i den gudstjeneste, der på søndag foregår inde i kirken og som transmitteres live via Facebook.

- Når vi normalt kommer i kirken, sidder man jo heller ikke og taler under gudstjenesten, men fordi vi er samlet, er vores hjerner og hjerter fyldt af det samme, og det skaber et stort fællesskab omkring oplevelsen. Det er det fællesskab, vi forsøger at skabe med vores drive-in gudstjeneste, hvor folk sidder ude i deres biler og lige kan hilse på hinanden, mens de følger med gudstjenesten på deres skærm. Det fællesskab har vi brug for i denne tid, siger sognepræst Per Damgaard Pedersen fra Kristkirken

Gå med Gud

Kristkirken opfordrer også til, at man bruger påsken til pilgrimsvandring en eller flere dage i påsken.

"Netop pilgrimsvandring kalder på ensomhed, stilhed, eftertænksomhed og at komme nærmere til Gud i bøn. Det er der rig mulighed for", skriver kirken på sin hjemmeside.

Turen, eller turene, kan lægges, man har lyst, det kunne for eksempel være i naturen på skærtorsdag, på kirkegården langfredag og rundt om en kirke eller to på påskedag.

Der er meget mere inspiration til påskens pilgrimsvandringer i den folder, man finder på hjemmesiden www.kristkirken.dk

Uimodståelig idé

Det er den første drive-in gudstjeneste i kirkens historie, og ideen kom fra en af de normale kirkegængere, der netop savnede fællesskabet omkring en gudstjeneste.

- Ideen var så skæv, at den var helt uimodståelig, siger Per Damgaard Pedersen, der bragte den videre til sine præste-kollegaer, som også straks var med på den.

Annonce

Masser af p-pladser

Drive-in kender man blandt andet fra amerikanske film, hvor bilerne holder på en stor mark, og så følger alle med i filmen, som vises på et stort lærred. Den løsning er der ikke praktisk mulighed for ved Kristkirken, hvor parkeringspladserne befinder sig hele vejen rundt om kirken.

- Til gengæld har vi en del pladser, man kan benytte. Jeg har været rundt og tælle, og der kan i hvert fald holde 75-80 biler på vejene omkring kirken, og man kan også holde på p-pladsen ved musikskolen, siger Per Damgaard Pedersen.

Det bliver i øvrigt ham, som holder gudstjenesten, som optages inde i den tomme kirke og transmitteres både til folk ude i bilerne - og til alle andre, der blot følger med hjemmefra.

Også de andre påskedage er der gudstjeneste via Facebook, og man kan følge i tidspunkterne på Kristkirkens hjemmeside.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Kolding For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Kolding

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Annonce