Annonce
Sønderborg

E Kleinbahn får kommunal støtte til ny vognhal

For to år siden rullede personvognen på værksted. Foto: E Kleinbahn
De frivillige bag E Kleinbahn på Nordals har fået lovning om støtte på 600.000 kroner fra udvalget for kultur, idræt, handel og turisme til en ny vognhal.
Annonce

Østerlund: Champagnepropperne sprang hos togentusiasterne i E Kleinbahn på Nordals denne uge. De frivillige har nemlig efter flere års venten fået et ja fra politikerne i udvalget for kultur, idræt, handel og turisme til en støtte til en ny vognhal.

- Det var en meget opløftende besked. Vi har haft champagnen på køl siden 2016, og nu har vi drukket den. Vi er meget tæt på at kunne bygge en vognhal, når vi har lovning på de kommunale penge, så er det lettere at søge fonde til resten, siger Frode Mølgaard, der er formand for E Kleinbahn.

Budgettet for vognhallen er på cirka 600.000 kroner.

Vognhallen skal bruges til den godsvogn, som de frivillige allerede har renoveret. Foreningen er i gang med at renovere en personvogn, som står i den eksisterende vognhal på Nordals. Med i budgettet for den nye hal er også 150 meter skinner.

- Vi vil gerne have flere skinner, så vognene kan rulle frem og tilbage, så herboende og turister kan se, at der sker noget, siger Frode Mølgaard.

Annonce

20.000 timers arbejde

E Kleinbahn har eksisteret siden 2003 og formålet er at genskabe og drive en del af den gamle amtsbane på Als. Strækningen skal gå fra Nordborg til oplevelsesparken Universe. Foreningen har lige nu 90 medlemmer, og op til 15 af dem bruger fritiden på at renovere personvognen.

- Jeg glæder mig til at holde medlemsmøde næste år. Nu sker der noget, og der vil komme en større interesse for at blive nyt medlem. Vi må erkende, at vi har en høj gennemsnitsalder, siger Frode Mølgaard.

Formanden regner med, at foreningen skal bruge hele 2020 på renoveringen af personvognen, som forhåbentlig kan rulle ud af hallen første gang i 2021.

- Der bliver lagt mange gode håndværkertimer i vognen. Godsvognen tog 10.000 timer, og vi kommer til at bruge det dobbelte på personvognen før vi kan rulle den ud, siger Frode Mølgaard.

Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme har sat 348.000 kroner af til hallen. Pengene var oprindeligt sat af til jordkøb til E Kleinbahn, men pengene bliver nu flyttet til medfinansiering af vognhal. Resten af pengene kommer fra budgetforliget, hvor der er sat 252.000 kroner af til E Kleinbahn.

- På den måde når de i mål med opbygningen af en hal. De har en renoveret vogn, som står ude i baghaven, og det er ikke hensigtsmæssigt. Vi er politisk enige om, at der brug for at nå i mål med næste etape for E Kleinbahn. Derfor er det en nødvendighed, at vi dækker det behov, der er lige nu. E Kleinbahn spiller en vigtig rolle i udviklingen af Nordals, siger kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt (Sl.P.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce