Annonce
Varde

E-sport, hopperedskaber og klatretove: Kommunen uddeler 700.000 kroner til hallerne

Form og Fritid Nørre Nebel er her fotograferet fra boldbanerne. Det er idrætscentret, der får det største beløb fra udviklingspuljen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Form & Fritid Nørre Nebel får 250.000 kroner fra udviklingspulje til hallerne, men der er også penge til en række andre projekter. I alt har kommunen uddelt cirka 700.000 kroner.

Varde Kommune: Udvalget for Kultur og Fritid har uddelt cirka 700.000 kroner fra en udviklingspulje til haller, der har ønsket støtte til projekter, der kan skabe nye aktiviteter.

Det klart største projekt er en udvidelse til 8,7 millioner kroner af idrætscentret i Nørre Nebel, som har fået 250.000 kroner i støtte. Men der er også penge til alt fra bedre ventilation i Horne Idrætsparks spinninglokale til hopperedskaber i Sportspark Blaavandshuk.

- Jeg er rigtig glad for, at vores haller gerne vil udvikle sig, siger Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid.

Annonce

Disse projekter har fået støtte

 • Foldedør til cafe i Janderup Aktivitetshus: 11.250 kroner.
 • Udvidelse af Form & Fritid Nørre Nebel: 250.000 kroner.
 • Hopperedskaber til Sportspark Blaavandshuk: 40.000 kroner.
 • Udvidelse af springcenter i Sportspark Blaavandshuk: 94.000 kroner.
 • Udstyr til mørkehåndbold i Hodde-Tistrup Hallen: 28.000 kroner.
 • Redskaber til børn i skytteklubben i Hodde-Tistrup Hallen: 5.000 kroner.
 • Optegning af tennisbanen i Hodde-Tistrup Hallen: 5.700 kroner.
 • Klatretove og andet til Hodde-Tistrup Hallen: 33.500 kroner.
 • Podieudstyr til Hodde-Tistrup Hallen: 59.375 kroner.
 • Loftshængtet springøvelsesskinner til Outrup Kultur- og Idrætscenter: 53.000 kroner.
 • Ventilation i spiinglokale i Horne Idrætspark: 49.000 kroner.
 • Sundhedsfremmende projektet i Helle Hallen: 25.000 kroner.
 • E-sport og Makerspace i Helle Hallen: 50.000 kroner.

Ændrede i indstilling

Forvaltningen havde lagt op til at give det, der var søgt om, til 12 ud af 14 ansøgte projekter. Men politikerne ville kun give 53.000 kroner i stedet for knap 80.000 kroner til loftshængte springøvelsesskinner i Outrup Kultur- og Idrætscenter.

Mads Sørensen (V) forklarer, at det skyldes, at politikerne kun undtagelsesvis vil støtte med mere end 50 procent af projektets samlede værdi, og Outrup Kultur- og Idrætscenter havde søgt om 75 procent.

Det frigav 25.000 kroner, som Helle Hallen får gavn af til et sundhedsfremmende projekt. Forvaltningen havde anbefalet at give afslag, fordi det minder meget om et andet kommunalt tiltag.

- Men vi vil selvfølgelig gerne imødekomme hallen, når den tager et initiativ, som den gerne vil i gang med, siger Mads Sørensen.

Glæder sig over udvidelse

Mads Sørensen glæder sig over, at der er basis for en udvidelse af idrætscentret i Nørre Nebel. Han mener, at det er ændrede idrætsvaner, der har ført til, at der er et behov for flere fleksible rum, og han roser bestyrelsen for at agere på det:

- Der sidder en bestyrelse, der tænker, at en hal har mulighed for at skabe aktiviteter og nye forretningsområder. Der er det nogle gange, at de faciliteter - nemlig én stor 20 gange 40 meter stor hal - måske ikke imødekommer de idrætsvaner, som borgerne har. Vores idræts- og foreningsliv er på alle mulige måder altid under forandring, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce