Annonce
112

Politiefterforskning afspærrede E20: Hunde ledte efter mulige genstande smidt fra bil

Tilkørselsrampen til motorvejen er spærret af en Falck-vogn. Foto: Steen Rasmussen

VEJEN: E20-motorvejen mellem afkørsel 69 Brørup og afkørsel 70 Holsted var mandag aften fra klokken 19 til klokken 20.30 spærret i vestgående retning på grund af en politiefterforskning.

- Vi har hunde derude, fordi vi har mistanke om, at der er blevet smidt noget fra en bil under forbikørsel, fortalte vagtchef Erik Lindholdt hos Syd- og Sønderjyllands Politi ved 19.30-tiden og understregede, at der ikke var tale om et muligt stenkast fra en bro.

JydskeVestkystens journalist Steen Rasmussen var på stedet og kunne fortælle, at søgningen primært rettede sig mod et område omkring en kilometer øst for Holsted-afkørslen.

Klokken 20.30 bekræftede vagtchefen, at afspærringen var ophævet.

I første omgang ville vagtchefen ikke fortælle, om der var fundet noget under efterforskningen på stedet.

Annonce
Politiets søgning koncentrerede sig om et område cirka en kilometer øst for Holsted. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce