Annonce
Kolding

East Metal flytter hovedkontoret fra Esbjerg til Kolding: Nu bliver det nemmere at rekruttere

Stålvirksomheden East Metal flytter hovedkontoret fra Esbjerg til Kolding, hvor de 15-18  ansatte flytter ind på Nordkajen 21. Det er særligt muligheden for at rekruttere fra et større område, der har fået virksomheden til at slå sig ned i Kolding. Virksomheden kommer ikke til at bruge havnen i Kolding.  Foto: Google View
Muligheden for at rekruttere fra et større område var afgørende for East Metal, da selskabet valgte at flytte hovedkontoret til Kolding fra Esbjerg. De 15-18 ansatte flytter til Nordkajen på havnen.
Annonce

Kolding: Rekrutteringsgrundlaget i Kolding er markant bedre end i Esbjerg, og det er medvirkende til, at East Metal i slutningen af året flytter hovedkontoret fra Esbjerg til Kolding, lyder det fra administrerende direktør Flemming Rasmussen.

Virksomheden, der leverer store stålkonstruktionen til blandt andet vindmølleindustrien, beskæftiger samlet 700 ansatte. Langt hovedparten, omkring 650, er ansat på de lettiske fabrikker. Derudover har virksomheden fabrik i Nakskov og hovedkontor i Esbjerg.

- Det betyder, at vi flytter 15-18 ansatte fra Esbjerg til Kolding. Det er koncernledelsen, projektledelsen og salg som flytter til Kolding, siger administrerende direktør Flemming Rasmussen. Flytningen kommer, efter at man har besluttet, at bogholderiet i Esbjerg flytter til Letland. Det rammer en håndfuld ansatte.

- Vores nuværende lokaler er blevet for store. Og når jeg samtidig kigger på medarbejderstaben, så er der ikke så mange, der har adresse i Esbjerg. Men det vigtigste er, at vi nu placerer os på en adresse, hvor vores evne til at tiltrække nye kompetencer bliver bedre fremadrettet, siger Flemming Rasmussen.

- Sætter du en passer i Kolding har du ”adgang” til over 500.000 arbejdspladser inden for en time. Her kan Esbjerg ikke være med. Esbjerg ligger for enden af E-20. Nu kommer vi til at ligge i et trafikalt krydsfelt, siger Flemming Rasmussen.


Havnen i Kolding er for lille til vores aktiviteter, og indløbet gennem fjorden er for småt i forhold til alt, der handler om offshore til olie, gas og vind.

Flemming Rasmussen, administrerende direktør hos East Metal


De seneste tal fra Region Syddanmarks Kontur-analyser viser, at i Kolding er der adgang til 520.000 arbejdspladser inden for en time i en bil. Mens der i Esbjerg er adgang til 184.000.

Annonce

Flytter ind på havnen

Det større rekrutteringsgrundlag skal blandt andet  udnyttes, hvis der skal ansættes folk inden for salg og projektledelse.

- Det er meget nemmere at rekruttere den slags til Kolding. I dag kan vi se, at hovedparten af de ansatte ligger og kører til Esbjerg, så det bliver nemmere for hovedparten at komme på arbejde. Og når det bliver Kolding i stedet for Fredericia eller Vejle, så er det af hensyn til de ansatte i Esbjerg, siger Flemming Rasmussen.

Virksomheden har lejet sig ind på Nordkajen, der ligger på den nordlige del af erhvervshavnen, hvor DLH tidligere har haft adresse, og de kommer til at dele adresse med Ledon, der producerer legepladsudstyr og legeredskaber.

- Jeg bor selv i Kolding, så jeg har fulgt diskussionen om havnen. Hvis eller når der sker noget, så må vi finde flyttekasserne frem igen. Det har ikke spillet nogen rolle. Det er håndteret i forhold til den aftale, vi har lavet, siger Flemming Rasmussen, der samtidig fortæller, at virksomheden ikke får behov for at bruge havnen i Kolding.

- Vi har faciliteterne i Nakskov, hvor vi har adgang til kaj. I Kolding har vi kun brug for kontorfaciliteter, siger Flemming Rasmussen, der ikke forestiller sig, at virksomheden på sigt vil bruge havnen i forhold til kunderne inden for vindmølleindustrien.

- Her er Esbjerg og Lindø meget langt fremme, så det kan jeg ikke forestille mig. Havnen i Kolding er for lille til vores aktiviteter, og indløbet gennem fjorden er for småt i forhold til alt, der handler om offshore til olie, gas og vind, siger Flemming Rasmussen.

Kort om East Metal

East Metal havde sidste år en omsætning på 440 millioner kroner, og et overskud på 39 millioner kroner. Virksomheden er ejet af flere af de gamle medstiftere, Vækstfonden og den fynske industrimand Ib Andresen, der ejer 76 procent af virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce