Annonce
Erhverv 112

Easyfood sender 57 ansatte hjem med lønkompensation: Vi er ekstremt hårdt ramt på de store markeder

Kolding-virksomheden Easyfood, der blandt andet leverer brød og kager til cafeer i hele verden, sender 57 af de i alt 160 ansatte hjem med lønkompensation, oplyser administrerende direktør Flemming Paasch. Kaffebarer og cafeer i hele verden har lukket ned og bestiller derfor ikke produkter hos Easyfood. Foto: Easyfood
Fødevarevirksomheden Easyfood, der blandt andet leverer brød og kager til cafeer i hele verden, sender 57 af de i alt 160 ansatte hjem med lønkompensation.

Kolding: Flertallet af kunder hos fødevarevirksomheden Easyfood stopper i disse uger deres ordrer på grund af corona-epidemien verden over. Virksomheden ser ingen anden udvej end at sende 57 medarbejdere midlertidigt hjem, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. De får alle fuld løn via regeringens hjælpepakke.

- Vi er ekstremt hårdt ramt på de store markeder som Tyskland, Frankrig og Spanien, fordi alt lukker ned, og markedet for convenience-produkter derfor er helt dødt, også i Danmark. Vi håber selvfølgelig, at det snart vender, så vi kan byde vores medarbejdere velkommen tilbage på arbejde, udtaler Flemming Paasch, administrerende direktør for Easyfood i pressemeddelelsen.

De seneste år har fødevarevirksomheden Easyfood specialiseret sig i innovative koncepter til kaffebarer og cafeer over hele verden. Det betyder, at virksomheden nu bliver særligt hårdt ramt af den globale corona-epidemi, fordi markeder over hele verden lukker ned, og kunderne stopper deres ordrer i takt med, at cafeer og lignende lukker.

Vi håber selvfølgelig, at det snart vender, så vi kan byde vores medarbejdere velkommen tilbage på arbejde.

Flemming Paasch, administrerende direktør hos Easyfood.

Stor ansvarlighed

I løbet af de seneste uger har denne negative udvikling taget fart og betydet markant fald i produktionsaktiviteterne hos Easyfood. Samtidig vurderer Easyfood, at omsætningen de kommende måneder bliver kraftigt reduceret. Derfor er de fleste af de hjemsendte medarbejdere produktionsfolk, men der er også funktionærer på listen.

De midlertidige nedskæringer betyder, at Easyfood lukker fire ud af seks normale produktionshold ned, så der er et daghold og et nathold tilbage til at opretholde en fleksibel produktion af de ordrer, der stadig kommer ind.

- Vi gør det her for også at have et stærkt Easyfood, når corona-epidemien er overstået, og vi kan fortsætte vores succeshistorie sammen med vores medarbejdere. Vi er glade for medarbejdernes opbakning i denne svære situation, både hos dem, der er udvalgt til at tage hjem, og dem, der skal blive tilbage for at holde virksomheden i gang. Det er dejligt at mærke den ansvarlighed, de lægger for dagen for at bidrage til at få vores arbejdsplads igennem epidemien, udtaler siger Flemming Paasch.

Annonce

Vokser internationalt

Beslutningen om at reducere produktionen kommer samtidig med, at Easyfood aflægger 2019 regnskab, og virksomhedens strategien, der lægger vægt på international vækst med fokus på cafeer og kaffebarer, har vist sig at være bæredygtig. Sidste år voksede omsætningen med fem procent fra 312 millioner kroner til 326 millioner, og det skyldes ikke mindst succes i lande som Frankrig, Tyskland, Holland, Belgien og Japan – markeder, som alle nu er lukket ned. Overskuddet blev på 15,2 millioner kroner efter skat.

- I disse svære tider er det et lyspunkt at blive bekræftet i, at vi hidtil har satset rigtigt. De steder, hvor vi skubber på, der har vi også flyttet os. Eksportandelen er steget stødt, og vi har fået kunder ind, som vi har arbejdet på i flere år. Det peger på, at vi nok skal vende styrket tilbage, når verden åbner igen oven på epidemien. Samtidig er vi blevet godt integreret hos vores nye ejere, Orkla, og det kan være med til at løfte os yderligere i lande som Norge, Sverige og Finland, udtaler Flemming Paasch.

Så længe corona-epidemien raser vil virksomheden fokusere ekstra meget på detailmarkedet, hvor Easyfood leverer blandt andet pølsehorn gennem Beauvais-brandet.

Kort om Easyfood

Børsnoterede Orkla fra Norge købte i december 90 procent af Easyfood, der producerer brødprodukter på fabrikken i Kolding. I Danmark står Orkla i forvejen bag blandt andet Kims, Den Gamle Fabrik, Odense Marcipan og Beauvais. Administrerende direktør i Easyfood Flemming Paasch ejer de sidste 10 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce