Annonce
Sport

Ebbe Sand: At blive assistent er en unik mulighed for mig

Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Som tidligere angrebstræner i seks år på landsholdet føler Ebbe Sand, han har meget at tilbyde som assistent.

Ebbe Sand overtog fredag jobbet som assistent på fodboldlandsholdet efter Jon Dahl Tomasson, som tidligere i januar blev cheftræner i Malmö FF.

Frem til sommer bliver Ebbe Sand assistent under landstræner Åge Hareide, og det er han stolt over.

- Det er det danske landshold. Det giver en fantastisk glæde og stolthed at repræsentere sit eget land. Jeg kender følelsen som spiller og har tidligere været med som angrebstræner.

- Det er selvfølgelig en unik mulighed at få på et sent tidspunkt, qua at Jon nu er cheftræner i Malmö.

- Det er en fed mulighed for at være med til at bidrage til, at vi kan få en succesrig slutrunde på hjemmebane, siger Ebbe Sand.

Lysten til at tage imod jobbet var der, lige fra Dansk Boldspil-Union (DBU) og Hareide prikkede til Ebbe Sand.

- Fra jeg blev kontaktet første gang, var jeg sikker på, at det var noget, jeg rigtigt gerne ville. Der har ikke været nogen betænkeligheder, siger Ebbe Sand.

Nu venter der en landsholdssamling i marts med kampe hjemme mod Færøerne og ude mod England, men der venter allerede en masse opgaver inden da.

- Jeg har et godt kendskab til alle spillere, men jeg kommer endnu tættere på nu. Jeg kommer til at have en del rejser, hvor jeg ser og snakker med spillerne, forklarer Ebbe Sand.

I sin aktive karriere deltog Ebbe Sand i to EM- og to VM-slutrunder i årene fra 1998 og frem til 2004. Efterfølgende var han fra 2008 til 2014 angrebstræner under Morten Olsen.

- Jeg har en erfaring omkring slutrunder både som spiller og træner, hvor jeg var med i seks år under Morten Olsen.

- Og jeg ved, hvad det kræver for at få succes ved en slutrunde, siger Ebbe Sand.

Til gengæld har han aldrig været cheftræner for et fodboldhold.

- Jeg har alle de andre ting. Det kan jeg sagtens kompensere for. Det er jo ikke sådan, at jeg aldrig har været ude på træningsbanen, påpeger Ebbe Sand.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

JV Podcast

Podcast: Sydbank strammer skruen, mens skræk for smitsom virus spreder sig

Annonce