Annonce
Sport

Ebbe Sand vil både dyrke talenter og ende i top-3

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den kommende Brøndby-træner får lov til at udtage holdet til kampene, men han skal også se talenterne an.

Der skal flere talenter med dansk pas op fra Brøndbys ungdomsafdeling og ind på førsteholdet i de kommende år.

Det fortæller Ebbe Sand, som sammen med resten af Brøndbys bestyrelse har besluttet, at de unge talenter skal have mere fokus, end tilfældet er i dag.

Halvdelen af truppen skal udgøres af spillere af egen avl, lyder målet over en årrække.

Den ambition skal kombineres med en målsætning om at slutte i top-3 i Superligaen.

- Det er som sagt over en årrække, og det ser jeg som værende realistisk. Men vi smider ikke fem helt unge spillere ind i startopstillingen. Det er en transition.

- Det vil altid være en kombination af, at vi har et etableret fodboldhold, hvor vi også har økonomien til at hente spillere udefra, siger Ebbe Sand.

I de seneste sæsoner har der ikke været mange spillere af egen avl på holdet, og det skal der laves om på.

- Når de unge kommer ind på et sammenspillet og etableret fodboldhold, så skal der være plads til et par stykker af dem.

- Men det er ikke sådan noget, vi gør fra den ene dag til den anden. Det har vi kunnet tidligere, og jeg forventer, at det er muligt igen, siger Ebbe Sand.

Endnu er der ikke ansat en permanent Brøndby-træner, men den kommende træner vil få lov til udtage de spillere, der er bedst fra uge til uge.

- Det bliver ikke dikteret, hvem der skal spille. Men to-tre talenter skal løbende træne med to-tre gange om ugen, så man kan se dem an, og så de kan vænne sig til niveauet og træningskulturen. Det er en klub-beslutning.

- Det er selvfølgelig træneren, der sætter holdet. Så er det min opgave at sammensætte truppen og styre hvor mange, der er på førsteholdet, siger Ebbe Sand.

Tirsdag oplyste Brøndby, at tre af klubbens talenter rykkes op på førsteholdet efter sommerferien.

Som sportsdirektør vil Ebbe Sand arbejde på at trimme truppen, så der kan blive plads til de unge talenter.

- Kunsten er, at truppen ikke bliver for bred. Hvis vi har for mange spillere i superligatruppen, så bliver det svært for en træner. Det er en balancekunst.

- Det gælder om at have et miks af erfarne spillere, som de unge kan læne sig op ad. Men omvendt skal der heller ikke være 20 spillere, der tror, de skal spille alle kampe fra start, siger Ebbe Sand.

Brøndby skal også ud at handle til sommer, men det bliver spillere, der kan gå direkte ind i startopstillingen.

- Ja, det vil det være, understreger sportsdirektøren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce