Annonce
Esbjerg

Ebola-alarm på Sydvestjysk Sygehus afblæst: Patient overført til specialafdeling, men patienten var ikke smittet

En patient mistænkt for at være syg af ebola blev overført fra Esbjerg til specialsygehys i Aarhus. Mistanken viste sig at være ubegrundet. Her et mikroskopfoto af viraen. Foto: Statens Serum Institut
Patient på Sydvestjysk Sygehus udløste ebola-alarm, da vedkommende havde opholdt sig i et område af verden med ebola i udbrud.
Annonce

Esbjerg: Mistanke om at en patient på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg var smittet med den livsfarlige og meget smitsomme sygdom ebola er afblæst tidligt fredag morgen.

En blodprøve har viste, at patienten ikke er smittet med ebola.

Torsdag aften blev en patient indlagt på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, hvor der blev rejst mistanke om ebola. Patienten har for nylig opholdt sig i et område af verden, hvor den alvorlige sygdom er i udbrud.

Det var vedkommendes helbredsmæssige tilstand og den kendsgerning, at han havde rejst i det ebolaramte område, der fik alarmklokkerne til at ringe.

Sygehusets personale tog kontakt til Statens Serum Institut og til Aarhus Universitetshospital. Herfra modtog de rådgivning i håndtering af patienten.

Patienten blev i løbet af natten hentet af personale fra Aarhus Universitetshospital, hvor man har specielle isolationsfaciliteter til at håndtere denne type af patienter. Men det viste sig så heldigvis, at der var tale en ubegrundet mistanke. Der var ikke tale om ebolasmitte.

I øjeblikket er der ebolaudbrud i Afrika i Den Demokratiske Republik Congo, og smittet har nu også spredt sig til nabolandet Uganda. Der er tale om en markant forværring af spredningen af ebolasmitten.

Siden august 2019, hvor udbruddet officielt blev erklæret, er der registreret 2.060 ebolatilfælde og 1.390 dødsfald.

En patient mistænkt for at være syg af ebola blev overført fra Esbjerg til specialsygehys i Aarhus. Mistanken viste sig at være ubegrundet. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce