Annonce
Erhverv

Ecco sender unge talenter rundt i verden

25-årige Jesper Sørensen tør godt at sige det højt: Han drømmer om at blive direktør i Ecco en dag. Foto: Jens Bertelsen

XIAMEN: Ansøgningsrunden tog et halvt år, og 25-årige Jesper Sørensen måtte igennem flere samtaler med topfolk i Ecco, inden han sidste år blev optaget på koncernens eget talentprogram, Nextgen.

- Der er bygget en forventning op til os, men vi er slet ikke noget endnu, siger Jesper Sørensen om de unge, som hvert år optages på talentprogrammet. Han kom med en kandidatuddannelse fra CBS og skal være hos Ecco i to år. Lige nu er han placeret på Eccos læderfabrik i Xiamen i Kina, hvor han skal lære kunsten at sælge læder til kinesiske kunder.

Hvis alt går godt, kan det bane vejen for en lang karriere i den danske skokoncern.

- Hvis du vil videre, og hvis du tør sige det højt, så får du friheden til at prøve stort set det, du har lyst til, siger Jesper Sørensen, der drømmer om at blive kommerciel direktør i Ecco en dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Annonce