Annonce
Sydjylland

Ecco vinder million-strid med Skat efter 14 år

Ecco-direktør Steen Borgholm er utilfreds med, at sagen har trukket i langdrag, siger han til finans.dk. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
En strid om udenlandsk skattebetaling har trukket i langdrag for den sønderjyske skogigant Ecco. Nu har virksomheden vundet sagen i Landsretten.
Annonce

Erhverv: En årelang strid mellem den sønderjyske skogigant Ecco og Skat har nået sin afslutning.

Det skriver finans.dk.

I juli afgjorde Vestre Landsret således en sag, der stammer helt tilbage fra 2005. Striden handler om Ecco's udenlandske skattebetaling i kraft af samhandlen mellem det danske moderselskab og datterselskaberne i Thailand og Indonesien.

Landsskatteretten afgjorde i 2015, at Ecco skulle betale et beløb på cirka 20 millioner kroner ekstra i skat for året 2005. Ecco ankede dommen til Landsretten, der har vurderet, at skokoncernen har handlet efter det såkaldte armslængdeprincip, så handlen med de udenlandske selskaber er foregået på markedsvilkår.


Sagen har hele vejen været principiel for os, da vi følte, at vi blev angrebet på vores forretningsetik, siger administrerende direktør i Ecco Sko A/S, Steen Borgholm, til finans.dk.

Steen Borgholm, administrerende direktør i Ecco Sko A/S


Landsretten satte derpå Eccos skattepligtige indkomst for 2005 ned med 75 millioner kroner.

- Vi har nu rettens ord for, at vi også i 2005 drev vores virksomhed på sunde forretningsmæssige principper. Sagen har hele vejen været principiel for os, da vi følte, at vi blev angrebet på vores forretningsetik, siger administrerende direktør i Ecco Sko A/S, Steen Borgholm, til finans.dk.

Til erhvervsmediet understreger han, at sagen rent økonomisk ikke har kunnet betale sig, men at Ecco alligevel har ført sagen til ende, fordi virksomheden mener, at den ekstra skattebetaling var urimelig.

Skattestyrelsen vil ikke udtale sig om den konkrete sag på grund af tavshedspligt, oplyser finans.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce