Annonce
Vejen

Eddie fangede sin allerførste fisk

Tiårige Eddie Henriksen var på sin anden fisketur - og den første der fik bid denne søndag. Den lille fisk var hans allerførste fangst, så han var meget stolt. Foto: Martin Ravn
Vejen & Omegns Sportsfiskerforening havde søndag inviteret til Lystfiskeriets Dag ved fiskesøen Drostrup Sø.

Drostrup: Om fisk også har en tendens til at sove lidt længere om søndagen, skal være usagt. I hvert fald havde de ikke travlt med at bide på krogene, da Vejen & Omegns Sportsfiskerforening søndag havde inviteret til den årlige Lystfiskeriets Dag. Det er en dag, hvor børn og voksne, der ikke er medlemmer af foreningen, har mulighed for at komme og prøve kræfter med fiskeriets univers.

Der skulle nemlig gå lidt over en time, inden en af de fremmødte - tiårige Eddie Henriksen - fik bid for første gang. Det var også hans allerførste fangst nogensinde, for turen til put and take-søen Drostrup Sø var kun hans anden fisketur. Og selvom den fisk, han fangede, ikke var meget mere end ti centimeter lang, så tog det på ingen måde fangstglæden fra ham.

- Jeg følte mig da helt vildt stolt, kom det fra Eddie Henriksen, inden han skulle i gang med at sætte ny madding på krogen, så den næste fisk måske kunne blive en anelse større.

Annonce
Hans Jørgen Pedersen tænder op i grillen. Det var dog ikke friskfangede fisk, men derimod pølser, der skulle grilles. Foto: Martin Ravn

Ingen fangstgaranti

Det krævede dog tålmodighed, for der er ingen fangstgaranti i put & take-søen, selvom der ifølge Hans Jørgen Pedersen fra Vejen & Omegns Sportsfiskerforenings bestyrelse skulle være masser af regnbueørreder i fiskesøen.

Til gengæld er der så garanti for noget helt andet - og for mange måske endnu bedre - nemlig fred, ro og ren afslapning. Og det er netop noget af det, som Hans Jørgen Pedersen, der har været lystfisker de seneste 32 år, godt kan lide ved fiskeriet.

- Man kommer ud i naturen og kan slappe helt af. Dengang jeg arbejdede, brugte jeg det meget til at stresse af med. Det er rigtig afslappende, fortalte Hans Jørgen Pedersen, der sammen med et par andre medlemmer fra sportsfiskerforeningen stod klar til blandt andet at forklare, hvordan man får rigget sin fiskestang rigtig til og hvilken madding, der er bedst at bruge.

Og så var det ellers bare om at få kastet linen i vandet og håbe på, at fiskene på et tidspunkt lod sig friste og bed på.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Fodbold

Finnerne får deres EM-fest

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce