Annonce
Esbjerg

Education Esbjerg vil styrke byens studieliv: Ny mentorordning skal få studerende tættere på erhvervslivet

Ifølge Peter Hegelund, der er erhvervskonsulent hos Education Esbjerg, skal det nye mentorprogram lette overgangen fra studieliv til første job. Allerede i december skal de studerende skrive under på en kontrakt med en af byens virksomheder. Foto: Education Esbjerg
Studerende på videregående uddannelser i Esbjerg skal have bedre adgang til byens erhvervsliv. Det mener Education Esbjerg, der har startet et nyt mentorprogram, hvor de studerende matches med udvalgte virksomheder i byen. Programmet skal medvirke til, at Esbjerg kommer tættere på målet om 7.500 studerende.

Esbjerg: Virksomheder i Esbjerg skal have en motorvej til talentmassen på byens videregående uddannelser. Derfor lancerer Student in Business (SIBU), en indsats under Education Esbjerg, nu et nyt initiativ, der skal styrke Esbjerg som studie- og uddannelsesby.

Mandag præsenterede SIBU et nyudviklet mentorprogram, hvor unge på de sidste 6-12 måneder af deres videregående uddannelse fra nytår matches med lokale virksomheder. Her står mentorer med tre til fem års erhvervserfaring klar til at coache og udvikle studerende for at lette overgangen fra studieliv til det første job.

- I forberedelserne har vi besøgt omkring 20 virksomheder i Esbjerg-området, og mentorprogrammet vækker begejstring. Erhvervslederne sender et kraftigt signal om, at de vil et tættere samarbejde med de studerende og ser programmet som en oplagt mulighed for at lære et engageret og topmotiveret ungt menneske nærmere at kende, siger erhvervskonsulent Peter Hegelund, Education Esbjerg, der fortæller, at man i første runde af mentorprogrammet har 15 mentorer klar.

Annonce

Fire videregående uddannelser klar til at levere

I den kommende tid skal Peter Hegelund og HR-partner i Education Esbjerg Anne Sofie Skou Jessen holde møder med årgange fra fire af byens videregående uddannelser. Det drejer sig om Aalborg Universitet Esbjerg, Erhvervsakademi SydVest, Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg og Syddansk Universitet.

Her vil de første studerende efter planen skrive kontrakt med virksomhederne i december. En af de virksomheder, der er en del af det nye projekt, er it-virksomheden Quantity, der stiller to af sine seks medarbejdere til rådighed som mentorer.


Som en virksomhed i Esbjerg føler vi et ansvar for at være med til at ruste byens unge, så vi kan fastholde skarpe kompetencer inden for it-området i nærområdet. Vores seneste nye medarbejder vendte efter endt uddannelse tilbage fra Aarhus, men vi har generelt haft svært ved at tiltrække de rette, dygtige profiler i vores snart syvårige levetid

Torben Jørgensen, partner i Quantity


- Mentorprogrammet er et godt og meget håndgribeligt initiativ, der giver os en fantastisk mulighed for at præge de studerende i en retning, så de fagligt og på andre områder er mere klar til at arbejde for os, siger Design Director og Partner i virksomheden Torben Jørgensen.

Annonce

Svært at tiltrække unge talenter

Han har ved selvsyn oplevet Esbjergs udfordringer med at tiltrække veluddannet arbejdskraft.

- Som en virksomhed i Esbjerg føler vi et ansvar for at være med til at ruste byens unge, så vi kan fastholde skarpe kompetencer inden for it-området i nærområdet. Vores seneste nye medarbejder vendte efter endt uddannelse tilbage fra Aarhus, men vi har generelt haft svært ved at tiltrække de rette, dygtige profiler i vores snart syvårige levetid, siger han.

Mandag er stillingerne ved flere af byens virksomheder slået op på sociale medier og SIBUs egen hjemmeside. Her håber man at tiltrække unge, der ønsker at give sig selv et inspirerende og virkelighedsnært billede af, hvad der kræves for at få en god begyndelse på arbejdslivet.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Konkurrencen vokser dag for dag: Firmaerne på Esbjerg Havn tror på vækst

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Kolding

Simonas bil blev brændt af: - Jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke kan lade andres ting være

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Esbjerg Havns formand: - Der er stilhed før stormen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Vi tager lyden fra Danmark med til Amsterdam

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Annonce