Annonce
Esbjerg

Education Esbjerg vil styrke byens studieliv: Ny mentorordning skal få studerende tættere på erhvervslivet

Ifølge Peter Hegelund, der er erhvervskonsulent hos Education Esbjerg, skal det nye mentorprogram lette overgangen fra studieliv til første job. Allerede i december skal de studerende skrive under på en kontrakt med en af byens virksomheder. Foto: Education Esbjerg
Studerende på videregående uddannelser i Esbjerg skal have bedre adgang til byens erhvervsliv. Det mener Education Esbjerg, der har startet et nyt mentorprogram, hvor de studerende matches med udvalgte virksomheder i byen. Programmet skal medvirke til, at Esbjerg kommer tættere på målet om 7.500 studerende.

Esbjerg: Virksomheder i Esbjerg skal have en motorvej til talentmassen på byens videregående uddannelser. Derfor lancerer Student in Business (SIBU), en indsats under Education Esbjerg, nu et nyt initiativ, der skal styrke Esbjerg som studie- og uddannelsesby.

Mandag præsenterede SIBU et nyudviklet mentorprogram, hvor unge på de sidste 6-12 måneder af deres videregående uddannelse fra nytår matches med lokale virksomheder. Her står mentorer med tre til fem års erhvervserfaring klar til at coache og udvikle studerende for at lette overgangen fra studieliv til det første job.

- I forberedelserne har vi besøgt omkring 20 virksomheder i Esbjerg-området, og mentorprogrammet vækker begejstring. Erhvervslederne sender et kraftigt signal om, at de vil et tættere samarbejde med de studerende og ser programmet som en oplagt mulighed for at lære et engageret og topmotiveret ungt menneske nærmere at kende, siger erhvervskonsulent Peter Hegelund, Education Esbjerg, der fortæller, at man i første runde af mentorprogrammet har 15 mentorer klar.

Annonce

Fire videregående uddannelser klar til at levere

I den kommende tid skal Peter Hegelund og HR-partner i Education Esbjerg Anne Sofie Skou Jessen holde møder med årgange fra fire af byens videregående uddannelser. Det drejer sig om Aalborg Universitet Esbjerg, Erhvervsakademi SydVest, Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg og Syddansk Universitet.

Her vil de første studerende efter planen skrive kontrakt med virksomhederne i december. En af de virksomheder, der er en del af det nye projekt, er it-virksomheden Quantity, der stiller to af sine seks medarbejdere til rådighed som mentorer.


Som en virksomhed i Esbjerg føler vi et ansvar for at være med til at ruste byens unge, så vi kan fastholde skarpe kompetencer inden for it-området i nærområdet. Vores seneste nye medarbejder vendte efter endt uddannelse tilbage fra Aarhus, men vi har generelt haft svært ved at tiltrække de rette, dygtige profiler i vores snart syvårige levetid

Torben Jørgensen, partner i Quantity


- Mentorprogrammet er et godt og meget håndgribeligt initiativ, der giver os en fantastisk mulighed for at præge de studerende i en retning, så de fagligt og på andre områder er mere klar til at arbejde for os, siger Design Director og Partner i virksomheden Torben Jørgensen.

Annonce

Svært at tiltrække unge talenter

Han har ved selvsyn oplevet Esbjergs udfordringer med at tiltrække veluddannet arbejdskraft.

- Som en virksomhed i Esbjerg føler vi et ansvar for at være med til at ruste byens unge, så vi kan fastholde skarpe kompetencer inden for it-området i nærområdet. Vores seneste nye medarbejder vendte efter endt uddannelse tilbage fra Aarhus, men vi har generelt haft svært ved at tiltrække de rette, dygtige profiler i vores snart syvårige levetid, siger han.

Mandag er stillingerne ved flere af byens virksomheder slået op på sociale medier og SIBUs egen hjemmeside. Her håber man at tiltrække unge, der ønsker at give sig selv et inspirerende og virkelighedsnært billede af, hvad der kræves for at få en god begyndelse på arbejdslivet.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Varde For abonnenter

Skovrider er lettet og ærgerlig: Kronvildt indeholder små mængder af det kræftfremkaldende PFOS

Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Varde

Her blev ung bilist dræbt på stedet natten til tirsdag: Sådan skete det

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Billund

Stofpåvirket bilist havde ikke engang kørekort...

Haderslev

Far tiltalt for psykisk vold mod søn: 'For sjov' gav han også jævnligt sine drenge og deres mor lammere på skulderen og trælår

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Billund

Legoland søger 600 nye sæsonmedarbejdere: Vil du være pirat eller sørøver i sommerferien?

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Sønderborg

Trods hårdt ramt af pandemien: Lufthavn vurderer udvidelsesplaner igen

Annonce