Annonce
Sønderborg

En af Danmarks største: Eegholm opkøber konkurrent

Adm. direktør i Eegholm A/S, Morten Kjær Hansen. Pressefoto: Rene Benkjer
Sønderborg-firmaet Eegholm har købt el- og styretavleproducenten Automatic Syd i Broager. Begge fortsætter med selvstændige lokationer.

Sønderborg:  Eltavleproducenten Eegholm A/S har opkøbt konkurrenten Automatic Syd. Sammen bliver de to virksomheder til en af Danmarks største indenfor branchen.

- I Eegholm har vi arbejdet på en målrettet vækststrategi siden 2019. Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få en aftale med ejerne af Automatic Syd. Det vil give begge selskaber et kæmpe løft og positionere os som en af de absolut største på markedet. I fællesskab får vi mange gode kompetencer og muligheder at byde ind med, siger administrerende direktør i Eegholm, Morten Kjær Hansen.

Eegholm tilbyder komplette eltavleanlæg, automation og styringer til industri og til bygge-anlægsopgaver. Opkøbet gør firmaerne til stort set totalleverandør inden for eltavler.

Annonce


Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få en aftale med ejerne af Automatic Syd. Det vil give begge selskaber et kæmpe løft og positionere os som en af de absolut største på markedet

Morten Kjær Hansen, adm. direktør i Eegholm


Begge firmaer fortsætter med selvstændige lokationer. Samtidig udvides produktionen med øget kapacitet og fleksibilitet, når firmaernes tre produktionsfaciliteter forener kræfterne.

Mange synenergier

Med opkøbet kommer Eegholm til at beskæftige mere end 185 medarbejdere i fortrinsvis Sønderborg, Broager og på Eegholms produktionsfaciliteter i polske Stettin.

- Hos Automatic Syd har vi i god tid nu sikret et generationsskifte. Det sker med denne aftale, som vil styrke begge selskabers konkurrenceevne både på det danske marked og på eksportsiden. Det faktum, at selskaberne ligger så tæt på hinanden gør, at der er mulighed for at opnå mange gode synergier, siger Søren Juul Bisgaard, bestyrelsesformand fra Automatic Syd, der blev stiftet i 1983 og i dag har omkring 80 ansatte.

Købsprisen er ikke offentliggjort. De tidligere ejere af Automatic Syd fortsætter i selskabet med de opgaver, som de beskæftiger sig med i dag.

- Sammenlægningen med Eegholm A/S giver en unik mulighed for at øge vores fokus på kundehåndtering frem for administrative opgaver, lyder det fra adm. direktør Finn Clausen Nissen fra Automatic Syd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EfB For abonnenter

EfB's sæson slutter, hvis det bliver til et nederlag i Silkeborg torsdag aften: Fem fokuspunkter før finalen

Annonce