Annonce
EfB

EfB-anfører drømmer stadig stort: Halsti har ikke opgivet EM

Markus Halsti fyldte torsdag 36 år, men selv om kroppen værker en gang imellem, er lysten til fodbold intakt. Foto: Ole Nielsen.
EfB-anfører har planer om at spille mindst én sæson mere, og han bliver med sikkerhed i klubben i resten af sæsonen. Han er gået i privat træningslejr i et sommerhus sammen med vennen Joni Kauko.

Den tidligere EfB-målmand Lukas Hradecky reagerede på den finske nations vegne ret afslappet, da det forleden blev besluttet, at EM-slutrunden bliver udskudt et år.

- Det går nok. Finland har ventet 80 år på at komme med til en stor slutrunde, så kan vi også vente år mere, sagde Leverkusen-keeperen.

Og selv om EfB-anfører Markus Halsti torsdag fyldte 36, har han faktisk samme indstilling.

- Jeg har været lidt uheldig med skader på det seneste, men fysisk har jeg det rigtig godt nu, og jeg har planer om at spille mindst en sæson mere, og selvfølgelig er EM stadig en drøm, siger Markus Halsti, der også beretter om et finsk fodboldfolk, der har taget udskydelsen af EM med lige dele galgenhumor og forståelse.

- Den første reaktion i Finland var ”det er så typisk, nu har vi endelig kvalificeret os, og så bliver slutrunden udskudt”, men det har mest været for sjov. Alle har forståelse for det, og alle i Finland har den opfattelse, at det ville have været helt forkert at forsøge at gennemføre et EM, som det ser ud nu, fortæller Markus Halsti og tilføjer, at der i Finland stadig er et stor håb om, at Danmark beholder sit værtskab.

- Da finnerne fandt ud af, at Finland skal spille sine kampe i Danmark, var der først lidt skuffelse, fordi der er forholdsvis få billetter til de finske fans, men nu glæder vi os. København er en fantastisk by, og at spille den første kamp mod Danmark i Parken, det kan ikke blive bedre, siger Markus Halsti.

Annonce

Han holder sig klar

Han er lige som resten af EfB-truppen sendt i ufrivillig hjemme-karantæne sammen med et træningsprogram udarbejdet af fysisk træner Torben Nielsen. Siden onsdag har han og vennen Joni Kauko med familier været indlogeret i et sommerhus på Vestkysten, og Halsti fejrede blandt andet sin fødselsdag torsdag med en lang løbetur på stranden.

- Jeg har været professionel og trænet hårdt, siden jeg var 16-17 år gammel, så for mig er det helt naturligt at holde formen ved lige. Jeg kan slet ikke undvære det. Det er en meget speciel situation at træne og træne og ikke vide, hvornår vi skal spille igen, men vi bliver nødt til at holde os i gang, for lige pludselig ringer Jimmi (sportschef Jimmi Nagel Jacobsen, red.) og siger, at vi skal spille igen, og så skal vi være klar, siger Markus Halsti, der lige som alle andre ikke har nogen som anelse om, hvornår der igen kan spilles fodbold i Danmark.

Det, han ved, er, at han opfylder den kontrakt med EfB, der udløber 1. juli. Alle spekulationer om et skifte hjem til Finland er skudt ned, efter at det finske transfervindue lukkede for nylig, og for Markus Halsti har et skifte da heller aldrig for alvor været et tema.

- Hvis klubben havde sagt til mig, at den slet ikke troede på mig, havde jeg måske overvejet at skifte, men sådan har det ikke været. Jeg har hele tiden været indstillet på at blive og gribe min chance, hvis jeg fik en igen. Jeg skulle have spillet pokalkampen mod AGF, men så blev jeg skadet to dage før, det var selvfølgelig ærgerligt. Nu er jeg blevet klar igen, og det er faktisk gået hurtigere, end jeg havde forventet, og det fortæller mig, at jeg rent fysisk stadig kan holde til det. Og når jeg samtidig også har lysten til at fortsætte, er der jo ingen grund til at stoppe, siger den 36-årige finne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce