Annonce
EfB

EfB-anfører om 0-4 i Aalborg: Lussingen har vækket os

Markus Halsti, her i nærkamp med Lucas Andersen, spillede selv en frygtelig kamp i Aalborg, og han er ikke bleg for at tage sin del af ansvaret for nedturen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
To EfB-profiler tæt på at komme i slagsmål til træning. Anfører Markus Halsti kritiserer sig selv og holdkammeraterne for at være blevet for dovne, og han håber, at lussingen i Aalborg har vækket holdet.
Annonce

Bølgerne gik højt til en vildt intens EfB-træning fredag, og en enkelt gang skvulpede det over, da Rodolph Austin og Yuri Yakovenko var ved at komme op at slås.

De to stridshaner blev talt til fornuft, det hele endte i et håndtryk, og træner John Lammers sagde efter episoden, at han faktisk var glad for at se noget temperament på træningsbanen.

- Ind imellem er vi for flinke og høflige, så jeg elsker at se noget vildskab. De to er bedste venner og ville aldrig skade hinanden, sagde John Lammers.

Anfører Markus Halsti var en af dem, der snakkede situationen ned, da han tog fat i en tydeligt ophidset Yuri Yakovenko.

- Jeg sagde til ham, at det bedste, han kunne gøre, var at gå på banen og score mod Rudys (Austins, red.) hold, det ville irritere ham allermest, siger Markus Halsti, der faktisk kunne genkende Yakovenkos reaktion fra de kampe, holdet har spillet i denne sæson.

- Vi har det med at tabe fokus, når vi får modgang, og det må ikke ske. Vi skal bare ryste modgangen af os, tage det som en mand og så komme videre, siger Markus Halsti.

Det lykkedes på ingen måde i Aalborg i søndags, da EfB klaskede helt sammen efter det første nordjyske mål, og efter at anføreren har set kampen nogle gange, er han faktisk blevet klogere.

- Vi er blevet lidt for dovne og finder slet ikke tilbage i vores organisation hurtigt nok, når vi eksempelvis mister bolden. Det er i høj grad også mit ansvar som anfører og forsvarsspiller. Men vi har nok løbet rundt med den der følelse, at det hele nok skal komme, vi spiller jo godt nok.

- Så måske det var godt, I fik en ordentlig øretæve, for hvis I havde tabt 1-0 og havde været uheldige, havde I måske stadig gået rundt og troet, at det nok skulle komme?

- Det, tror jeg, at du har helt ret i. Nederlaget i Aalborg var måske lige præcis det, vi havde brug for for at vågne. Vi har ikke rigtig været der med den energi, vi havde i sidste sæson, men jeg tager den intense træning i dag som udtryk for, at vi nu ved, at det er alvor, siger Markus Halsti.

Annonce

Ikke så meget snak

Han har i sin pænt lange karriere aldrig prøvet at starte en sæson med syv kampe - inklusive de to kampe i Europa, uden sejr, og han roser både holdet og trænerne for at tackle situationen godt og ærligt. Og for ikke at snakke hele situationen ihjel.

- Det er vigtigt, at man ikke snakker for meget. Vi havde et godt møde i mandags, hvor alle var ærlige og ikke bare sad og pegede fingre ad de andre, og siden har vi ikke snakket så meget, vi har bare trænet hårdt, fortæller Markus Halsti, der heller ikke har overdrevet sin opgave som mental indpisker i denne uge.

- Det ville virke helt forkert, hvis jeg hele tiden gik rundt og spurgte alle, om de nu havde det godt, og om de havde spist rigtigt. Jeg har forsøgt at agere, som jeg plejer, og så har jeg selvfølgelig haft fokus på at passe mit arbejde, for jeg var jo også en af dem, der fejlede i Aalborg, erkender Markus Halsti.

Annonce

Tid til handling

Planen er naturligvis at vende skuden søndag mod Lyngby, og EfB-anføreren har recepten klar. Og den er ikke hemmelig, den er nemlig akkurat den samme som den, der gav bronze.

- Hvis vi havde spillet fem kampe som den i Aalborg, ville jeg virkelig ikke vide, hvad vi skulle gøre. Så kunne vi lige så godt stille med U19-holdet. Men jeg synes, at vi i de første fire kampe har gjort mange ting rigtige, nu skal vi bare gøre det endnu bedre. Vi skal derhen, hvor vi var i sidste sæson, hvor vi var svære at spille mod. Jeg snakkede med mange af vores modstandere i for eksempel FC Midtjylland og Brøndby, og de var virkelig trætte af at spille mod os, fordi vi gjorde det så svært for dem, fortæller Markus Halsti, der er udmærket klar, at al snak om intens træning, vildskab, god stemning, ærlighed og alt andet er ligegyldigt, hvis det ikke giver en sejr over Lyngby.

- Vi har vist på træningsbanen, at vi kan og vil det her, nu skal vi vise det på Blue Water Arena, siger Markus Halsti.

Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce