Annonce
Sport

EfB forfremmer scout til sportschef

Brian Knudsen glæder sig over, at der er fundet en midlertidig løsning på sportschef-posten.

Esbjerg fB har ansat Jimmi Nagel Jacobsen som konstituerende sportschef i EfB frem til udgangen af januar med muligheden for en permanent aftale.

Jimmi Nagel Jacobsen, der har ageret som chefscout hos EfB siden 2016, overtager rollen som konstitueret sportschef hos EfB til og med januar 2019. Tiden frem til januar skal bruges for begge parter til at vurdere, hvorvidt aftalen skal gøres permanent. Jimmi Nagel har været i branchen siden 2005, først som agent og senere som scout, hvor han de sidste to år har stået i spidsen for EfB's scouting.

EfB's administrerende direktør, Brian Knudsen, glæder sig til at fortsætte det gode samarbejde med Jimmi, og ser det som en stor fordel, at han allerede kender EfB's strategier og værdisæt.

- Jeg er glad for, at Jimmi nu fortsætter i rollen som sportschef. Han har gjort et rigtig godt stykke arbejde her i EfB som scout, og har været en stor hjælp i det netop overståede transfervindue. Det er en fordel, at han kender klubben og fungerer godt med både spillere og staben her, såvel som han også er bekendt med EfB's strategier, siger Brian Knudsen.

Den nye konstituerende sportschef, Jimmi Nagel Jacobsen, ser frem til sit nye virke i EfB, som han mener, har en spændende fremtid i sigte.

- Det bliver rigtig spændende, for Esbjerg har gang i mange gode ting og er på vej i den rigtige retning. Det er en spændende trup med mange dygtige talenter på akademiet, ligesom det også er tilfældet på førsteholdet. Jeg har et godt samarbejde med både spillere og staben, og der er en god ånd i klubben, siger EfB's nye konstituerende sportschef.

43-årige Jimmi Nagel Jacobsen stammer fra det sydsjællandske, men rykker nu til Esbjerg forud for sin nye stilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Tyven fik fat i kontanterne

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Annonce