Annonce
Esbjerg

EfB-formand og søn investerer i slagtehus og dyrevelfærd

Kristoffer Jarl Kristensen, formand i EfB Elite og direktør i Claus Sørensens Fond har sammen med sin søn Kristian slået sig sammen med Guldager Highland Cattle under selskabet Welfare Food A/S, som nu har overtaget Holsted Slagtehus, hvorfra der sælges naturkød. Foto: Chresten Bergh

Kristoffer Jarl Kristensen, formand i EfB Elite og direktør i Claus Sørensens Fond har sammen med sin søn Kristian slået sig sammen med Guldager Highland Cattle under selskabet Welfare Food A/S. Nu har de overtaget Holsted Slagtehus med salg af naturkød fra dyr opdrættet med fokus på dyrevelfærd og sundhed.

Spørger man en veganer, er dyrevelfærd og slagtehus så langt fra hinanden, som noget overhovedet kan være.

Et helt anderledes syn på dén sag har imidlertid Kristoffer Jarl Kristensen, der i det daglige også er administrerende direktør for Claus Sørensens Fond og formand for superligaholdet EfB, og han har nu sammen med tre andre stiftere, herunder sin søn, i selskabet Welfare Food A/S overtaget lejemålet efter Holsted Slagtehus ApS i lokalerne på Fællesvirke 7 i Holsted.

Samlet råder stifterne, der foruden Kristoffer Jarl Kristensen er Peder Burgaard Sørensen, Thomas Bruun og Kristian Jarl Kristensen over besætninger på godt 600 stykker naturkvæg, som fremadrettet sammen med udvikling og opkøb fra udvalgte underleverandører, skal udgøre fundamentet for salg af naturkød fra dyr opdrættet med fokus på dyrevelfærd og sundhed.

- Det er afgørende for os, at opdrættet sker så naturligt som muligt med udgangspunkt i dyrenes behov. Foruden salg af kød fra naturkvæg vil der fremover blive tilbudt kød fra frilandsgrise og ditto kyllinger og -ænder, vildt fra de lokale skove samt hvad lokale kvalitetsproducenter ellers rummer af muligheder. Det er produkter til kunder, som ønsker en god smagsoplevelse fra dyr, som er opdrættet under de bedste betingelser for et godt liv, med fokus på velfærd, sundhed og miljø, siger Kristoffer Jarl Kristensen, der er barnebarn af den legendariske, nu afdøde erhvervskæmpe og direktør, Tage Sørensen.

Selv driver han kvægdrift fra Rugbjerg ved Hejnsvig.

Det er produkter til kunder, som ønsker en god smagsoplevelse fra dyr, som er opdrættet under de bedste betingelser for et godt liv, med fokus på velfærd, sundhed og miljø.

Kristoffer Jarl Kristensen, Welfare Food A/S

Fra gård til gaffel

Produkterne, der skal sælges fra blandt andet Holsted Slagtehus, er tidligere markedsført under varemærkerne Guldager Highland Cattle og Rugbjerg, men samles altså nu under Welfare Food A/S med eget slagteri. Slagteriudsalget på adressen i Holsted er forøvrigt genoptaget, så områdets beboere igen kan handle lokale kødprodukter. Foruden detailsalg til virksomheder og private fra slagteriets adresse, afsættes produkterne til hoteller, restaurationer og udsalgssteder.

Welfare Food A/S, direktør Peder Burgaard Sørensen, forklarer, at man hos Guldager Highland Cattle i årevis har arbejdet med opdræt af naturkvæg:

- Nu glæder vi os til med eget slagteri at tage det sidste skridt under mottoet - fra gård til gaffel. Sammen med familien Kristensen har vi opnået en kritisk masse og et netværk til at tage forretningen til det næste niveau.

Annonce

Kødet bringes ud

Holsted Slagtehus A/S' overordnede leder Jesper Lauridsen tiltræder som Welfare Food's driftsleder, med ansvar for slagteriets daglige drift:

- Jeg glæder mig, sammen med slagtehusets medarbejdere, til at blive en del af Welfare Food, hvor vi fremadrettet skal fokusere mere på videreforædling af produkterne. Vi ser også frem til den direkte kontakt til forbrugerne, når der igen skal være slagteriudsalg på slagteriet, hvor fokus vil være på kvalitet og dyrevelfærd, med udgangspunkt i områdets lokale råvarer.

Detailsalget ved slagteuset er åben hverdage samt 1. lørdag i måneden. Desuden bringes der kød ud en gang i måneden. Det vil også fortsat være muligt at få nød- og returslagtet på slagteriet.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Esbjerg For abonnenter

Efter 44 år er det slut: Ikonisk modebutik i Esbjerg lukker

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Camilla fortæller åbent om sin fødselsdepression: - Efter fire ufrivillige aborter føler jeg ikke, at jeg kan tillade mig at være ked af det

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Tønder For abonnenter

Bademester er sat i spidsen for stort idrætscenter efter uro: Hun ønsker ro for medarbejderne

Haderslev

Tre gerningsmænd brød ind på byggeplads og kørte afsted på Helges minilæsser: - Det er da pisse træls for at sige det mildt

Vejen

Energipriser eksploderer: Det koster kassen at holde børn og ældre varme

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Sydjylland

Smittetallene fortsætter fremmarchen i Syd- og Sønderjylland: Syv ud af ti kommuner her fået flere tilfælde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjylland For abonnenter

Efter 10 måneders renovering: Se billederne af den nye Slotskro

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Kolding

Skole inviterede forældre til flere end 1000 elever til møde - kun én mødte op

Erhverv For abonnenter

Mangel på chauffører tvinger vognmand til at sælge ti lastbiler: - Vi mangler mellem fem og ti mand

Aabenraa

Derfor er Brundlund Slot hegnet ind og fyldt med aktivitet: Stor lysfestival åbner snart

Annonce