Annonce
EfB

EfB har afvist nye investorer

EfB kan takke Claus Sørensen Gruppen for eftergivet gæld og nye millioner. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
Fodboldforretningen EfB vil sikre, at nye investorer ikke fjerner klubbens kerneværdier. Klubben snakker med potentielle investorer og har afvist de første, men direktør Brian Knudsen erkender, at det er pengene, der bestemmer i sidste ende.
Annonce

EfB: Et overskud på 2,85 millioner kroner, afskrevet gæld for 33 millioner kroner, samt garanti om flere millioner fra Claus Sørensen Gruppen i det kommende år.

Mandagens offentliggørelse af EfB-regnskab var en af de bedre dag for klubbens tilhængere, og direktør Brian Knudsen er også godt tilfreds med perspektiverne.

- Hvilke muligheder åbner det her for EfB?

- Først og fremmest er det fantastisk, hvad Claus Sørensen Gruppen gør for EfB. Deres veneration for EfB gør, at vi også kan begynde at se lidt længere frem. Og så åbner det nogle muligheder for den proces, vi har sat i gang med at se, om vi kan finde nogle nye investorer, som kunne se det fornuftige i at være med til at bringe EfB videre.

- Hvor langt er I med den proces?

- Vi har haft de første, og vi har også afvist de første. Vi er i gang med en proces, hvor vi taler med potentielle investorer, om det kunne være interessant for dem. Hvis ikke det lykkes med disse investorer, skal vi finde nye potentielle investorer og starte forfra igen.

- Hvad er det, der diskvalificerer dem, der får nej tak?

- Punkt et har det været i den indledende fase, vi har diskvalificeret, hvis vi skal bruge det ord. Det er, når vi ikke lige kan se hvilket værdisæt og hvilke personer, der kommer med pengene. Og så længe, vi ikke har styr på de processer, vælger vi at sige nej. Det skulle gerne være sådan, at EfB kan køre videre med sit værdisæt. Når det er sagt, så ved jeg godt, at den dag, der kommer en og vil investere de store penge, så er det jo pengene, der bestemmer. Vi vil være sikre på, at de mennesker, der kommer og investerer i EfB også synes, at der skal være en god fodboldklub i Esbjerg.

- Hvad betyder det for processen, hvis I rykker ud af superligaen?

- Enhver ved, at hvis vi rykker ud af Superligaen, så koster det penge, og det vil det også gøre for EfB. Hvis ikke, der er en afklaring vedrørende nye investorer inden sommer, og vi samtidig kan se frem til at spille i 1. division, så skriver vi også i pressemeddelelsen, at vi så vil udfærdige nye tilrettede budgetter og se hvilket setup, vi skal køre med i Nordic Bet-ligaen.

- Skulle nogle af de nye investeringer i truppen i bagklogskabens lys være foretaget i sommer?

- Det bruger vi ikke tid på. Vi valgte i sommer at sige, at den trup, vi havde, var stærk nok til at få bronze, og så havde vi en forventning om, at den også var stærk nok til at køre igennem denne sæson. Da vi spillede den sidste kamp i 2019 i Randers og tabte 3-0, var 10 af spillerne på holdet med til at vinde over FCK i andensidste kamp i foråret, hvilket var medvirkende til, at vi vandt bronze. På samme måde valgte vi at sige nej til at sælge nogle af vores profiler i sommer, fordi vi havde en forventning om, at holdet så var stærkt nok til at konsolidere sig i Superligaen. Det viste sig så ikke at være tilfældet. Så om vi skulle have gjort det før? Det ved jeg såmænd ikke. Den eneste grund til, at vi kan gøre det her og nu, er, at Claus Sørensen Gruppen er med til at betale, for det er jo ikke sådan, at EfB har mange penge.

- Hvor ser du EfB om tre-fire år?

- Jeg ser EfB som en superligaklub, der har konsolideret sig i superligaen og som også kan skabe gode resultater over tid i de kommende sæsoner, så der bliver en anden form for arbejdsro, så vi kan begynde at planlægge lidt længere. Det kan vi selvfølgelig også nu i og med, at vi er blevet løftet af en stor gæld og får tilført yderligere penge. Det er jo fantastisk, hvad de gør fra Claus Sørensen Gruppens side overfor EfB, siger Brian Knudsen.

Han ser ikke EfB som en klub, der i fremtiden skal ud og købe dyre spillere ind, og han understreger, at de penge, der er kommet ind, er til drift.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Smitten stiger i syv ud af ti kommuner i landsdelen: Nu er Tønder også over bekymrende grænse

Annonce