Annonce
EfB

EfB har afvist nye investorer

EfB kan takke Claus Sørensen Gruppen for eftergivet gæld og nye millioner. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
Fodboldforretningen EfB vil sikre, at nye investorer ikke fjerner klubbens kerneværdier. Klubben snakker med potentielle investorer og har afvist de første, men direktør Brian Knudsen erkender, at det er pengene, der bestemmer i sidste ende.

EfB: Et overskud på 2,85 millioner kroner, afskrevet gæld for 33 millioner kroner, samt garanti om flere millioner fra Claus Sørensen Gruppen i det kommende år.

Mandagens offentliggørelse af EfB-regnskab var en af de bedre dag for klubbens tilhængere, og direktør Brian Knudsen er også godt tilfreds med perspektiverne.

- Hvilke muligheder åbner det her for EfB?

- Først og fremmest er det fantastisk, hvad Claus Sørensen Gruppen gør for EfB. Deres veneration for EfB gør, at vi også kan begynde at se lidt længere frem. Og så åbner det nogle muligheder for den proces, vi har sat i gang med at se, om vi kan finde nogle nye investorer, som kunne se det fornuftige i at være med til at bringe EfB videre.

- Hvor langt er I med den proces?

- Vi har haft de første, og vi har også afvist de første. Vi er i gang med en proces, hvor vi taler med potentielle investorer, om det kunne være interessant for dem. Hvis ikke det lykkes med disse investorer, skal vi finde nye potentielle investorer og starte forfra igen.

- Hvad er det, der diskvalificerer dem, der får nej tak?

- Punkt et har det været i den indledende fase, vi har diskvalificeret, hvis vi skal bruge det ord. Det er, når vi ikke lige kan se hvilket værdisæt og hvilke personer, der kommer med pengene. Og så længe, vi ikke har styr på de processer, vælger vi at sige nej. Det skulle gerne være sådan, at EfB kan køre videre med sit værdisæt. Når det er sagt, så ved jeg godt, at den dag, der kommer en og vil investere de store penge, så er det jo pengene, der bestemmer. Vi vil være sikre på, at de mennesker, der kommer og investerer i EfB også synes, at der skal være en god fodboldklub i Esbjerg.

- Hvad betyder det for processen, hvis I rykker ud af superligaen?

- Enhver ved, at hvis vi rykker ud af Superligaen, så koster det penge, og det vil det også gøre for EfB. Hvis ikke, der er en afklaring vedrørende nye investorer inden sommer, og vi samtidig kan se frem til at spille i 1. division, så skriver vi også i pressemeddelelsen, at vi så vil udfærdige nye tilrettede budgetter og se hvilket setup, vi skal køre med i Nordic Bet-ligaen.

- Skulle nogle af de nye investeringer i truppen i bagklogskabens lys være foretaget i sommer?

- Det bruger vi ikke tid på. Vi valgte i sommer at sige, at den trup, vi havde, var stærk nok til at få bronze, og så havde vi en forventning om, at den også var stærk nok til at køre igennem denne sæson. Da vi spillede den sidste kamp i 2019 i Randers og tabte 3-0, var 10 af spillerne på holdet med til at vinde over FCK i andensidste kamp i foråret, hvilket var medvirkende til, at vi vandt bronze. På samme måde valgte vi at sige nej til at sælge nogle af vores profiler i sommer, fordi vi havde en forventning om, at holdet så var stærkt nok til at konsolidere sig i Superligaen. Det viste sig så ikke at være tilfældet. Så om vi skulle have gjort det før? Det ved jeg såmænd ikke. Den eneste grund til, at vi kan gøre det her og nu, er, at Claus Sørensen Gruppen er med til at betale, for det er jo ikke sådan, at EfB har mange penge.

- Hvor ser du EfB om tre-fire år?

- Jeg ser EfB som en superligaklub, der har konsolideret sig i superligaen og som også kan skabe gode resultater over tid i de kommende sæsoner, så der bliver en anden form for arbejdsro, så vi kan begynde at planlægge lidt længere. Det kan vi selvfølgelig også nu i og med, at vi er blevet løftet af en stor gæld og får tilført yderligere penge. Det er jo fantastisk, hvad de gør fra Claus Sørensen Gruppens side overfor EfB, siger Brian Knudsen.

Han ser ikke EfB som en klub, der i fremtiden skal ud og købe dyre spillere ind, og han understreger, at de penge, der er kommet ind, er til drift.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce