Annonce
EfB

EfB har brug for point: Tålmodigheden har trange kår under en sixpence

Jesper Lauridsen og EfB skal bruge musklerne i lige så høj grad som hovedet, hvis det skal blive til point i Randers. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
EfB's muligheder for at give klubbens tilhængere en lille opmuntring inden vinterpausen er svækket af karantæner til to profiler. Cheftræner Lars Olsen forventer en fysisk kamp i Randers.
Annonce

EfB: Kulden kunne mærkes i kinderne, men fredag formiddag var der ingen vej uden om.

Den lille bomuldshund måtte ud og lufte sin ejermand, og ruten tog et sving om EfB-træningen. Under sin sixpence dissekerede hundens ejer EfB's situation for de få fremmødte tilskuere.

- De holder op med at spille fodbold, når de kommer foran, forklarede manden.

Kort og godt. Og til dels rammende. Måske har han ret.

EfB fik sin tidlige føring mod SønderjyskE, men endte alligevel med at stå som taber. Godt nok på grund af et mål, der måske slet ikke skulle have været godkendt, for disciplinærinstansen har i hvert fald fundet frem til, at Daniel Anyembe ikke skulle have været udvist, da der blev dømt straffespark til SønderjyskE, fordi Artem Dovbyk ville have været offside, hvis bolden nåede frem til ham. Scoringen kan dog ikke omgøres.

Men som manden med sixpence mener, har EfB ifølge ham svært ved at håndtere en føring. Så hvad mener cheftræner Lars Olsen, hans hold skal gøre, hvis det kommer foran i søndagens udekamp mod Randers FC?

- Jeg vil meget gerne foran, svarer Lars Olsen indlysende nok. Alt andet ville minsandten også være mærkeligt.

- Hvornår, vi kommer foran, betyder egentlig ikke så meget for mig. Om det er i første eller sidste minut, er sådan set underordnet, men der er ikke andet at gøre end at prøve og følge konceptet. Når vi gør det, ser det faktisk rigtig fornuftigt ud. Jeg synes specielt at i anden halvleg mod Brøndby og Silkeborg og så de to sidste kampe, har det set ud som om, at de har taget 4-4-2-systemet til sig, og de forstår løbemønstrene, og det er klart, at det kan blive endnu bedre, og det skal vi arbejde hen imod, siger Olsen.

optakt

Fodbold, superligaen

Søndag kl. 14.00: Randers FC-EfB

TV: Eurosport 2

Formodet startopstilling: Jeppe Højbjerg - Daniel Anyembe, Jeppe Brinch, Markus Halsti, Jesper Lauridsen - Mathias Kristensen, Lasha Parunashvili, Joni Kauko, Mark Brink - Mohammed Dauda, Yuri Yakovenko

JV tipper: 2-0

Annonce

Tvunget til ændringer

Rodolph Austin er taget på tidlig juleferie efter sin udvisning mod SønderjyskE, og Jacob "Lungi" Sørensen røg også i karantæne efter sin advarsel. Det er et tungt savn for EfB i årets sidste kamp.

- Jeg tror ikke, der er nogen gode eller dårlige tidspunkter til det. Både Austin og Lungi har været to af de centrale spillere hele efteråret og også før, jeg kom til, så det er irriterende, erkender Olsen.

- Skader og karantæner er ikke rigtig noget, man kan forberede sig på. Det må man bare tage, som det kommer, når det så en gang kommer. Det er så ærgerligt, at vi er røget ind i tre på samme tid. Nu bliver det så til to, men det skal vi kunne klare. Truppen skal kunne klare det, og det er så det, vi forsøger at finde ud af, siger træneren.

Det er helt oplagt at lade Markus Halsti træde ind på Austins plads i midterforsvaret, og så kan det blive Mark Brink, der overtager Sørensens plads på midtbanen.

Annonce

Løber tør for tid

Skal EfB gå til vinterpause med en bare halvgod fornemmelse, skal kampen i Randers give udbytte i form af point. Og cheftræner Lars Olsen medgiver gerne, at det ligner et opgør, hvor musklerne kan få en hovedrolle.

- Randers er et solidt hold, der spiller meget solidt og måske helt uden de store stjernespillere. De spiller med et godt gennemarbejdet system, og de spiller også for en plads i top seks. Et eller andet sted ser jeg, at det bliver en fysisk kamp, som vi også var ude for mod SønderjyskE, siger træneren.

- Langt hen ad vejen synes jeg, vi klarede det fint mod SønderjyskE, og at det så slutter, som det slutter, er der mange forklaringer på. Blandt andet den forkerte karantæne til Daniel Anyembe. Sådan er det nu engang. Der er ingen tvivl om, at fysikken bliver sat på en prøve igen.

For EfB-tilhængerne er det tålmodigheden, der har været på prøve siden de glade bronzedage inden sommerpausen. Nu har EfB kun en enkelt kamp tilbage til at give dem lidt at varme sig på inden en lang pause.

- Der er ikke ret meget tid nu. Der er faktisk ikke mere tid før vinterpausen, og det skal helst virke igen søndag. Det kunne være dejligt med en sejr, konstaterer Lars Olsen.

I mellemtiden er bomuldshunden trukket af med sin ejer. Forinden nåede manden også lige at give damehåndboldlandsholdets VM-præstation et ordentligt fur. Det samme kan EfB sikkert have i vente, hvis holdet lukker 2019 med et nyt nederlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce