Annonce
Sport

EfB henter gammel kending hjem

Mathias Rosenørn har skrevet en etårig kontrakt med EfB, og han træner med på holdet fra fredag. Pressefoto.
Målmandsteamet forstærkes i EfB, der har lavet en etårig aftale med Mathias Rosenørn.

EfB: Mathias Rosenørn vender tilbage til EfB. Den 26-årige målmand har skrevet under på en etårig aftale med klubben. Det skriver EfB i en pressemeddelelse.

Han erstatter dermed Lasse Mikkelsen, hvis kontrakt udløb denne sommer, og skal være en del af EfB's målmandsteam med Jeppe Højbjerg i spidsen.

Mathias Rosenørn stammer fra Boldklubben Vestkysten i Oksbøl, og var en del af EfB i ungdomstiden og frem til 2013, hvor han blandt andet var reservemålmand for Lukas Hradecky og Frederik Rønnow. Dermed er det en gammel kending, der nu igen bliver en del af klubben.

- Mathias Rosenørn er en dygtig målmand, der har været ude og samle erfaring som førstemålmand, siden han forlod EfB i 2013, og det giver derfor mening for begge parter at lave en aftale, siger EfB's sportschef, Jimmi Nagel Jacobsen, i pressemeddelelsen.

Senest har den 26-årige stået på mål for Thisted i 1. divisionen, hvor han har spillet 33 kampe i den netop overståede sæson. Tidligere har han også vogtet målet for Skive og Brabrand.

- Vi ser nu frem til, at Mathias bliver en del af holdet og målmandsteamet, hvor konkurrencen bliver skærpet yderligere, siger Jimmi Nagel Jacobsen i pressemeddelelsen.

Mathias Rosenørn starter træning med EfB fra fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sydjylland

Efter økonomisk rygstød: Nu håber Esbjerg-center at tiltrække unge forskere

Annonce