Annonce
EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Rafal Kurzawa blev i FC Midtjylland brugt som back, men på det polske landshold spillede han på midtbanen - således også i denne VM-kamp mod Japan. Den rolle er han også tiltænkt i EfB. Foto: Jorge Silva/Scanpix
Rafal Kurzawa er i Danmark mest kendt for sin tid i FC Midtjylland. Han var en aktiv del af den polske VM-trup og er i EfB tiltænkt en rolle på midtbanen.
Annonce

EfB fortsætter oprustningen i bestræbelserne på at overleve i superligaen og henter nu en spiller med et fornemt cv. Den 26-årige polak Rafal Kurzawa har skrevet under på en lejeaftale for resten af foråret, tiltræder med det samme, træner for første gang med truppen tirsdag morgen og er med, når EfB på onsdag tager på træningslejr i Tyrkiet.

Rafal Kurzawa har syv A-landskampe under bæltet og var blandt andet en aktiv del af den polske VM-trup ved VM i Rusland i 2018. Han var således i startopstillingen som midtbanespiller i kampen mod Japan, som Polen tabte 1-0.

Kurzawa kommer til fra den franske Ligue 1-klub SC Amiens og var i foråret 2019 Kurzawa i FC Midtjylland på en lejeaftale, hvor han nåede ni kampe i superligaen.

EfB-sportschef Jimmi Nagel Jacobsen er meget tilfreds med lejeaftalen med Kurzawa:

- Rafal Kurzawa er en dygtig spiller, som styrker vores muligheder på midtbanen, og giver os øget fleksibilitet og kvalitet. Han kan både spille på kanterne og den centrale midtbane, og med sit gode blik for spillet og stærke venstrefod giver det os en ekstra dimension i især det offensive spil. Derudover kan han udfylde rollen som back.

Rafal Kurzawa er EfB's fjerde nye spiller i dette transfervindue. Tidligere er Kevin Conboy hentet fra Randers på en aftale frem til sommeren 2022, mens Søren Reese og Franzk Brorsson er lejet for resten af sæsonen.

Eneste markante afgang er indtil videre Jesper Lauridsen, der indgik i en byttehandel med Kevin Conboy og tog til Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce