Annonce
EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Rafal Kurzawa blev i FC Midtjylland brugt som back, men på det polske landshold spillede han på midtbanen - således også i denne VM-kamp mod Japan. Den rolle er han også tiltænkt i EfB. Foto: Jorge Silva/Scanpix
Rafal Kurzawa er i Danmark mest kendt for sin tid i FC Midtjylland. Han var en aktiv del af den polske VM-trup og er i EfB tiltænkt en rolle på midtbanen.

EfB fortsætter oprustningen i bestræbelserne på at overleve i superligaen og henter nu en spiller med et fornemt cv. Den 26-årige polak Rafal Kurzawa har skrevet under på en lejeaftale for resten af foråret, tiltræder med det samme, træner for første gang med truppen tirsdag morgen og er med, når EfB på onsdag tager på træningslejr i Tyrkiet.

Rafal Kurzawa har syv A-landskampe under bæltet og var blandt andet en aktiv del af den polske VM-trup ved VM i Rusland i 2018. Han var således i startopstillingen som midtbanespiller i kampen mod Japan, som Polen tabte 1-0.

Kurzawa kommer til fra den franske Ligue 1-klub SC Amiens og var i foråret 2019 Kurzawa i FC Midtjylland på en lejeaftale, hvor han nåede ni kampe i superligaen.

EfB-sportschef Jimmi Nagel Jacobsen er meget tilfreds med lejeaftalen med Kurzawa:

- Rafal Kurzawa er en dygtig spiller, som styrker vores muligheder på midtbanen, og giver os øget fleksibilitet og kvalitet. Han kan både spille på kanterne og den centrale midtbane, og med sit gode blik for spillet og stærke venstrefod giver det os en ekstra dimension i især det offensive spil. Derudover kan han udfylde rollen som back.

Rafal Kurzawa er EfB's fjerde nye spiller i dette transfervindue. Tidligere er Kevin Conboy hentet fra Randers på en aftale frem til sommeren 2022, mens Søren Reese og Franzk Brorsson er lejet for resten af sæsonen.

Eneste markante afgang er indtil videre Jesper Lauridsen, der indgik i en byttehandel med Kevin Conboy og tog til Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce