Annonce
EfB

EfB henter sin fjerde finne

Joni Kauko, der blandt andre gode ting scorede det vilde mål mod Vejle, har lige som sin landsmand Markus Halsti været et regulært pletskud - nu prøver EfB med endnu en finne. Foto:John Randeris/Ritzau Scanpix
Pyry Soiri kommer med anbefalinger fra sine finske holdkammerater på landsholdet. EfB-sportschef Jimmi Nagel Jacobsen er glad for udvalget af kantspillere i klubben, men han holder øje med muligheden for at hente en mere.

Først var der en, så kom der to til, og nu kommer den fjerde minsandten.

Den 24-årige Pyry Soiri udgør den sidste fjerdedel af den finske kvarter, der nu er på kontrakt i EfB. Tirsdag aften skrev han under på en treårig kontrakt og gør dermed Noah Nurmi, Markus Halsti og Joni Kauko selskab hos bronzevinderne.

EfB-sportschef Jimmi Nagel Jacobsen havde inden dette transfervindue et princip om, at han kun gik efter transferfrie spillere – det princip brød han i Pyry Soiris tilfælde.

- Han var simpelt hen for god en mulighed at lade gå fra sig, siger Jimmi Nagel Jacobsen, der naturligvis ikke vil fortælle, hvad EfB har måttet betale for at få Pyry Soiri løst fra kontrakten i østrigske Admira Wacker Mödling – på det normalt ret pålidelige website www.transfermarkt.de står Soiris værdi opført til 350.000 euro – hvilket svarer til 2,5 millioner kroner.

Annonce

Fem mål i 16 landskampe

Pyry Soiri bliver som nævnt den fjerde finne i EfB, og det siger nærmest sig selv, at Jimmi Nagel Jacobsen har spurgt sine to garvede finner, Markus Halsti og Joni Kauko, til råds om kantspilleren, som de begge har spillet sammen med på det finske landshold.

- Vi har haft kig på Pyry Soiri længe, så vi var godt informeret, men selvfølgelig har jeg også snakket med Joni og Markus. De har begge kun gode ting at sige om ham, han er en rigtig dygtig fodboldspiller, og så har han nogle menneskelige værdier, der passer godt ind på vores hold og i vores klub, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Pyry Soiri tog efter en årrække i finsk fodbold en tur til Shakhtjor Soligorsk i Hviderusland, inden han altså tog til Admira Wacker Mödling i Østrig, hvor han scorede to mål i 12 kampe i sidste sæson. På det finske landshold står han noteret for fem mål i 16 kampe og var senest med i den trup, der slog Bosnien og Liechtenstein i EM-kvalifikationen. Han fik 16 minutter i kampen mod Liechtenstein.

Vi er godt dækket ind

Pyry Soiri har på grund af EM-kampene fået bevilget lidt ekstra ferie og træner for første gang med EfB onsdag den 26. juni.

Til den tid vil hele den nuværende trup være samlet, og spørgsmålet er så naturligvis, om der kommer flere nye spillere. Jimmi Nagel Jacobsen er som altid meget hemmelighedsfuld.

- Nu må vi se, hvad der viser sig, som han siger.

- Men du mangler vel en kantspiller mere, når du har sagt farvel til to og nu altså har hentet én?

- Vi har tre kantspillere i truppen nu, Mathias Kristensen, Emmanuel Oti Essigba og Patrick Egelund, og med Pyry Soiri kommer vi op på fire, det er jeg faktisk ganske tilfreds med. Mathias har vist sig som en god kantspiller, vi tror stadig på Oti, og så skal Egelund have lov til at vise, hvad han kan. Så vi føler os godt dækket ind, men vi holder selvfølgelig også øje med markedet, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce