Annonce
EfB

EfB henter sin fjerde finne

Joni Kauko, der blandt andre gode ting scorede det vilde mål mod Vejle, har lige som sin landsmand Markus Halsti været et regulært pletskud - nu prøver EfB med endnu en finne. Foto:John Randeris/Ritzau Scanpix
Pyry Soiri kommer med anbefalinger fra sine finske holdkammerater på landsholdet. EfB-sportschef Jimmi Nagel Jacobsen er glad for udvalget af kantspillere i klubben, men han holder øje med muligheden for at hente en mere.

Først var der en, så kom der to til, og nu kommer den fjerde minsandten.

Den 24-årige Pyry Soiri udgør den sidste fjerdedel af den finske kvarter, der nu er på kontrakt i EfB. Tirsdag aften skrev han under på en treårig kontrakt og gør dermed Noah Nurmi, Markus Halsti og Joni Kauko selskab hos bronzevinderne.

EfB-sportschef Jimmi Nagel Jacobsen havde inden dette transfervindue et princip om, at han kun gik efter transferfrie spillere – det princip brød han i Pyry Soiris tilfælde.

- Han var simpelt hen for god en mulighed at lade gå fra sig, siger Jimmi Nagel Jacobsen, der naturligvis ikke vil fortælle, hvad EfB har måttet betale for at få Pyry Soiri løst fra kontrakten i østrigske Admira Wacker Mödling – på det normalt ret pålidelige website www.transfermarkt.de står Soiris værdi opført til 350.000 euro – hvilket svarer til 2,5 millioner kroner.

Annonce

Fem mål i 16 landskampe

Pyry Soiri bliver som nævnt den fjerde finne i EfB, og det siger nærmest sig selv, at Jimmi Nagel Jacobsen har spurgt sine to garvede finner, Markus Halsti og Joni Kauko, til råds om kantspilleren, som de begge har spillet sammen med på det finske landshold.

- Vi har haft kig på Pyry Soiri længe, så vi var godt informeret, men selvfølgelig har jeg også snakket med Joni og Markus. De har begge kun gode ting at sige om ham, han er en rigtig dygtig fodboldspiller, og så har han nogle menneskelige værdier, der passer godt ind på vores hold og i vores klub, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Pyry Soiri tog efter en årrække i finsk fodbold en tur til Shakhtjor Soligorsk i Hviderusland, inden han altså tog til Admira Wacker Mödling i Østrig, hvor han scorede to mål i 12 kampe i sidste sæson. På det finske landshold står han noteret for fem mål i 16 kampe og var senest med i den trup, der slog Bosnien og Liechtenstein i EM-kvalifikationen. Han fik 16 minutter i kampen mod Liechtenstein.

Vi er godt dækket ind

Pyry Soiri har på grund af EM-kampene fået bevilget lidt ekstra ferie og træner for første gang med EfB onsdag den 26. juni.

Til den tid vil hele den nuværende trup være samlet, og spørgsmålet er så naturligvis, om der kommer flere nye spillere. Jimmi Nagel Jacobsen er som altid meget hemmelighedsfuld.

- Nu må vi se, hvad der viser sig, som han siger.

- Men du mangler vel en kantspiller mere, når du har sagt farvel til to og nu altså har hentet én?

- Vi har tre kantspillere i truppen nu, Mathias Kristensen, Emmanuel Oti Essigba og Patrick Egelund, og med Pyry Soiri kommer vi op på fire, det er jeg faktisk ganske tilfreds med. Mathias har vist sig som en god kantspiller, vi tror stadig på Oti, og så skal Egelund have lov til at vise, hvad han kan. Så vi føler os godt dækket ind, men vi holder selvfølgelig også øje med markedet, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En læge er en læge is a doctor

Selvfølgelig skal læger på danske sygehuse kunne tale og forstå dansk. Det er sund fornuft, og det er fuldstændigt ligegyldigt, om lægen kommer fra eksempelvis Rumænien eller Indien.Forskellen på de to lande – i denne sammenhæng – er, at det ene, Rumænien, er et EU-land, og det er det andet, Indien, ikke. En læge fra Indien vil derfor skulle bestå en særlig danskprøve for at kunne få en dansk lægeautorisation. Det samme sprogkrav findes ikke til en læge fra et EU-land, og derfor kan vedkommende i princippet praktisere overalt i unionen. Det siger sig selv, at det er noget rod. Kan man som patient ikke forstå det, lægen siger, er det jo ligegyldigt, om det er rumænsk eller indisk, man ikke forstår. Man forstår ikke. Det burde egentlig ikke være en sag, der løses på det regionale niveau, men omvendt er regionen som arbejdsgiver ansvarlig for, at medarbejderne kan udfylde de tiltænkte roller, ikke bare forsvarligt men godt. Region Syddanmark tager nu fat om problemet og laver ens sprogregler for alle udenlandske læger på sine sygehuse. Det manglede bare. Der lægges op til en pragmatisk løsning. Den lokale sygehusledelse kan dispensere, og det er faktisk også sund fornuft. Først og fremmest skal vi nemlig have læger på vores sygehuse, og selv om der ikke findes en præcis opgørelse over antallet af udenlandske læger på syddanske sygehuse, er det givet, at vi vil være ilde stedt som patienter, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Ifølge Sundhedsdatastyrelsen arbejder omring 2200 udenlandske læger i Danmark, godt 1200 af dem kommer fra EU-lande. Sundhedsvæsnet ville helt regulært bryde sammen, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Står valget mellem en læge, der er udfordret på dansk på det korrekte niveau, og slet ikke nogen læge, er der derfor reelt ikke et valg. Sprogkravet i forbindelse med ansættelse af læger på regionens sygehuse er en helt fin og rigtig ambition. Men i praksis vil indsatsen for efterfølgende at opkvalificere sprogfærdighederne fortsat være helt nødvendig – og måske skulle man også skrue op for ambitionerne her. Det må være et ret centralt parameter i vores sundhedsvæsen, at lægen er til at forstå – for patienter og det øvrige sundhedspersonale.

Kolding

Lysfestivalens nye, store satsning er blevet ødelagt af nattens stormvejr: - Det er ærgerligt for at sige det pænt

Annonce